четвер, 30 червня 2016 07:55

П'ятьох дітей народила Оксана Кобелецька
5

Одесити Сергій Семенов та Оксана Кобелецька виховують доньку 3-річну Алісу. Мешкають у комуналці. Мерія подарувала їм 5-кімнатну квартиру
Фото: ФОТО надане Одеською міською радою
П’ятеро дітей Оксани Кобелецької народилися вагою 1,2–1,8 кілограма. Їх назвали Денисом, Владиславом, Давидом, Дариною та Олександрою. Вперше в Україні жінка народила одночасно п’ятьох здорових дітей

— П'ятірню в Оксани побачили на першому ультразвуковому дослідженні. Тоді була на восьмому тижні вагітності. Для неї та чоловіка це стало несподіванкою. Вони планували другу дитину. ­Лікарі — теж у шоці. В Україні це перший випадок, коли жінка одночасно народила п'ятьох здорових дітей. Унікально і для Європи, бо це — природне запліднення. Під час штучного ніколи не залишають таку кількість ембріонів, — каже Світлана Посохова, заступник головного лікаря Одеського перинатального центру.

24 червня 37-річна Оксана Кобелецька народила трьох хлопчиків і двох дівчаток вагою від 1,2 до 1,8 кг.

— Протягом вагітності Оксана перебувала під наглядом у пологовому будинку. На 27-му тижні її перевели до нас, — продовжує Світлана Петрівна. — Ми думали, що носитиме дітей до 32 тижнів. Але на 30‑му відшарувалася плацента (передчасно відділилася від матки. — ГПУ). Щоб зберегти життя матері й дітей, провели кесарів розтин. Усі немовлята самі дихали. Однак вони потребують виходжування через малу масу тіла. Оксана почувається добре, годує синів і доньок. Хоча втомлена. Ми готові перевести їх до дитячої міської лікарні. Там є необхідне обладнання для другого етапу виходжування таких дітей.

Оксана Кобелецька працює аналітиком комунального підприємства "Міський інформаційно-аналітичний центр". Із чоловіком Сергієм і 3-річною донькою Алісою мешкають у комунальній квартирі. Новонароджених назвали Денисом, Владиславом, Давидом, Дариною та Олександрою.

Міська рада Одеси подарувала родині 5-кімнатне житло.

— Спочатку планували подарувати 3-кімнатку площею 100 "квадратів", — говорить Зінаїда Цвірінько, заступник мера Одеси. — Але порадилися з будівельниками і вирішили дати 5-кімнатку.

— Когда на УЗИ сказали, что будет пять детей — не поверила. А потом обрадовалась. Для меня даже вопроса не было — рожать или нет. И муж поддержал. Сказал, никаких абортов, — розповідає Оксана Кобелецька. — Лікарі про мене піклувалися, бігали навколо. Ніби я кришталева ваза.

— Хотіли максимум двох дітей, але тепер маємо шістьох. Будемо старатися, — говорить Сергій Семенов.

П'ятірня померла за чотири дні

У липні позаторік у Полтавському обласному Перинатальному центрі 21-річна Світлана Приходько одночасно народила двох хлопчиків і трьох дівчаток. Це відбулося на шостому місяці вагітності. Діти важили 530–680 г. За чотири дні померли. Урятувати малюків було неможливо, бо мали недорозвинені внутрішні органи, кажуть медики.

— Із перших днів вагітності за жінкою треба було ретельно спостерігати. Бо це вкрай проблемна вагітність — дітям мало місця. Навіть при двійні на матку йде сильний тиск, вона дозріває раніше. Часто такі діти мають вади серця, — казав тоді Ігор Лахно, доцент кафедри перинатології, акушерства та гінекології Харківської медакадемії післядипломної освіти.

Зараз ви читаєте новину «П'ятьох дітей народила Оксана Кобелецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути