вівторок, 10 грудня 2019 05:31

"Прокинувся й зрозумів, що моя голова затиснута в пащі ведмедя"

Автор: MUDTRIBE.COM
  Ділан МакВільямс почав подорожувати після повноліття. Часто бере в мандри свого пса Арчі
Ділан МакВільямс почав подорожувати після повноліття. Часто бере в мандри свого пса Арчі

— Здається, я не надто везучий. Але в нещасливих ситуаціях мені щастить, — каже 21-річний Ділан МакВільямс з американського Колорадо. Пережив напади гримучої змії, акули й чорного ведмедя.

Змалку Ділан МакВільямс мріяв про подорожі. Почав мандрувати після закінчення школи. В дорозі заробляє уроками англійської, навчає виживати в екстремальних умовах, чистить стайні, допомагає збирати врожай.

— Коли був малий, дідусь часто брав мене з собою у піші походи, — розповідає Ділан. — У 3–4 роки я вже знав правила виживання у дикій природі. Подобалося залишатися з нею наодинці. Після повноліття вдома майже не буваю. Батьки підтримують. Розуміють, що мені подобається таке життя.

Три роки тому вирушив у піший похід у штат Юта, — продовжує. — Йшов стежкою і раптом об щось стукнувся ногою. Подумав, що це кактус. Та коли глянув на землю, побачив гримучу змію. До лікарні вирішив не йти. Укус був неглибокий, отрути в організм потрапило мало. Кілька днів почувався погано. Нудило й дуже боліла голова. Їсти не хотів, лише пив багато води. Врешті мій стан нормалізувався.

2018 року Ділан під час мандрівки ночував у кемпінгу в штаті Колорадо.

— Прокинувся о четвертій ­ранку і зрозумів, що моя голова затиснута в пащі ведмедя, — пригадує. — Лапою він ухопив мене за потилицю. Я пробував відбиватися. Почав пальцями тицяти ведмедю в очі. Робив це, доки він мене не відпустив. На шум прокинулися люди, які були в кемпінгу. Та вони побачили лише спину величезної тварини, яка тікала в ліс. Про інцидент дізналося керівництво парку. За кілька годин ведмедя схопили. Після того, як ДНК-експертиза підтвердила, що на його лапах моя кров, тварину вбили. На потилиці після тієї зустрічі залишилися дев'ять шрамів. І досі болять, коли торкаюся.

Минулого літа Ділан відпочивав на острові Кауаї в Тихому океані. Там на нього напала акула.

— Приїхав, щоб покататися на дошці для серфінгу. Хвиль не було, і я вирішив поплавати. Вода була тепла. Не зогледівся, як опинився далеко від берега. Раптом відчув, як щось вдарило мене в ногу. Помітив під собою акулу. Я почав бити її ногами та якнайшвидше поплив до берега. Бачив кривавий слід, який лишав у воді. Думав, акула відкусила мені півноги. На березі зрозумів, що на ній залишилися лише сліди від зубів. У лікарні наклали сім швів.

Зараз Ділан відпочиває на острові Молокаї.

— Поки що серйозних пригод не було, — каже. — Попередні випадки траплялися зі мною лише тому, що опинявся не в той час і не в тому місці.

Зараз ви читаєте новину «"Прокинувся й зрозумів, що моя голова затиснута в пащі ведмедя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути