Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 05:31

"Продаємо будинок за 10 тисяч доларів, але ніхто не купляє"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Дружина хворіє понад 30 років, — пише 53-річний Микола з Черкас. — Спочатку були головні болі, а потім почалися приступи. З роками з'явилися гіпертонія, цукровий діабет, остеохондроз. Їй виписують ліки, але вони мало допомагають. Тепер мігрені у доньки. Що робити й до кого звертатися?"

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею фото двох білявок — матері й доньки. Старша жінка в кашеміровому пальті, молодша — у спортивному костюмі.

— Запишіть доньку й дружину на прийом до остеопата. Проблема у шийному відділі хребта. Кілька сеансів допоможуть зняти защемлення й забути про мігрені надовго. Цього року на вашу родину чекають приємні зміни. Отримаєте запрошення на нову посаду. Восени зробите покупку, яку давно планували.

Запишіть доньку й дружину до остеопата

"Синові Юрію 41 рік, а він досі не має сім'ї, — розповідає в листі 70-річна Валентина Андріївна із Полтавщини. — Не ледачий, має добре серце, веде домашнє господарство, любить працювати на землі. Живемо вдвох у селі. Як він був малий, у нас помер дід. Коли його рядили, не було натільного хрестика. Я була така перезбуджена, що, не подумавши, повісила Юриного дитячого хрестика на покійника. Через багато років зрозуміла, яку помилку зробила. Мабуть, тим вчинком запечатала судьбу синові. Чи є якийсь обряд, щоб виправити це? Чи буде в нього дружина? Чи діждуся я внуків?"

На світлині — чоловік у джинсах і синій футболці сидить на шкіряному дивані.

— Натільний хрестик, який отримуємо після обряду хрещення, має велику силу й оберігає все життя. Виправити помилку можна. Придбайте у церкві хрестик, освятіть і попросіть сина носити його. З парубоцтвом прощатися не хоче. Бачить гіркий досвід друзів, які невдало одружилися, і боїться вляпатися у таку саму історію. Міг створити щасливу сім'ю у 25 років. Була в нього тоді жінка. Але чи то ви, чи то її мати налаштували молодят проти цього шлюбу. Їхні долі розійшлися. Хочете бавити онуків, тому знайомите сина з доньками знайомих. Та серед них нема його пари. Цього року на весіллі в селі може зустріти дівчину, на 15 років молодшу. Стане вам гарною невісткою, якщо не будете порпатися в її минулому.

У селі може зустріти дівчину, на 15 років молодшу

"Живемо з матір'ю у старому будинку на п'ять квартир, — починає листа львів'янка Марія, 49 років. — Раніше із сусідами спілкувалися не дуже добре, але терпимо. А тепер стало жахливо. З одним чоловіком ділимо подвір'я. Він, ні з ким не порадившись, почав його забудовувати. Почуваюся самотньою. Чи світить мені колись зустріти свою половинку?"

— Якби не мати, давно б поїхали на заробітки і влаштували особисте життя. Але вона потребує догляду. Дратуєтеся через дрібниці. Бо прожили майже пів століття, а за все треба відчитуватися. Не переймайтеся. Мати хоче як краще. Із сусідами вдасться порозумітися через суд. Позов налякає порушника. Будівництво припинить на деякий час. Не відкладайте особистого життя на потім. Одному з колег ви не байдужа. Службовий роман переросте у міцні стосунки.

Прожили майже пів століття, а за все треба відчитуватися

"Чотири роки тому перевезла сім'ю з Донецька, — пише 42-річна Анастасія з Київської області. — Продаємо будинок за 10 тисяч доларів, але ніхто не купляє. Батько залишив там діда й бабу. Дід помер. Серце не витримало під час обстрілу. Бабу ми забрали до себе. В Ірпені купили квартиру. Чи вдасться нам збути нерухомість на окупованій території? Віддавати її за безцінь не хочеться. Батьки важко працювали, щоб добудувати другий поверх, обставити меблями й технікою. З-під обстрілів за ці роки вивезла 47 знайомих. Самій нема на кого покластися. Навіть тисячу гривень ніхто не позичить. Були друзями, а тепер — чужі люди".

Біоенергетик запалює свічку. Обводить нею навколо фото рудоволосої кучерявої жінки. Вона має сережку в лівій брові.

— Батько продасть будинок до весни. Приїжджатимете туди, щоб навідати могилу діда. Виручені кошти не вкладайте у будівництво. Бажання зекономити підштовхне вас до співпраці з ненадійними людьми. Чекатимете роками обіцяні квадратні метри. Краще купити житло на вторинному ринку. Коли батьки переїдуть в іншу квартиру, зможете влаштувати сімейне життя. До 45 років станете матір'ю вдруге. Син від першого шлюбу скоро поїде навчатися за кордон.

З-під обстрілів вивезла 47 знайомих

"Хочу народити дитину, — пише вінничанка Катерина, 29 років. — З чоловіком вісім років живемо у шлюбі. Завагітніти не виходить. Зібрали документи на всиновлення. Другий рік стоїмо в черзі. Все без змін. Свого житла не маємо. Батько дав мені 5 тисяч доларів, та на квартиру цього замало. Чоловік купив авто, почав таксувати. Батько вмовляє зятя їхати працювати в Польщу. Я не проти, а чоловік боїться. Каже, що не один звідти повернувся калікою. Тут має непогану роботу. Якби була своя квартира, нам би його зарплати вистачало. Набридло на всьому економити".

Надсилає фото з відпочинку в Туреччині. Засмагла білявка в парео обнімає коротко стриженого брюнета в джинсових шортах із золотим ланцюжком на шиї.

Чоловік їхати на заробітки не хоче, бо не звик важко працювати

— Завагітніти вдасться у квітні-травні цього року. Лікування, яке розпочали торік, дасть результат. Але доведеться кілька місяців лежати на збереженні. Чоловік їхати на заробітки не хоче, бо не звик важко працювати. Роботу й надалі поєднуватиме із таксуванням. Гроші на житло дасть батько. Вирушить на заробітки до Німеччини з кумом. Думку про всиновлення не відкидайте. Народите дівчинку й візьмете в сім'ю хлопчика. Різниця між дітьми буде невелика.

Зараз ви читаєте новину «"Продаємо будинок за 10 тисяч доларів, але ніхто не купляє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути