четвер, 16 вересня 2010 02:33

Пожежник Василь Губський бачить віщі сни

Автор: фото: Наталія БОНДАР
  Начальникові МНС у місті Гадяч на Полтавщині Василю Губському кілька разів снилися пожежі, які потім відбувалися насправді
Начальникові МНС у місті Гадяч на Полтавщині Василю Губському кілька разів снилися пожежі, які потім відбувалися насправді

38-річний Василь Губський, начальник МНС у місті Гадяч Полтавської області, перед пожежею на вул. Гагаріна побачив віщий сон. Йому наснилося, що дзвонить кум та розповідає про будинок, який горить.

— Сни не дуже пам"ятаю, а тут чотко запомнив. Беру слухавку, а мені кум каже, що на вулиці Гагаріна будинок горить, — говорить Василь Васильович. — Мені ще якось дивно стало, що не чую гарі й не бачу вогню чи диму. Не знаю, в якій годині це було. А ближче до п"ятої диспетчер подзвонив. Сказав, що на Гагаріна справді будинок горить.

Зустрічаємося під час обідньої перерви. Він запрошує додому. У коридор вибігає 2-річна донька Софія. Кидається йому на шию. Батько бере її на руки.

— У будинку замкнула проводка. Молодий чоловік вискочив із хати, що горіла. Покликав сусідів. Розбив вікно та виніс малого сина Андрія. Почав тягти жінку, яка знепритомніла, але не подужав. Виніс 12-місячного сина Костю. Впав і сам почав відключатися. Жінку витягли вже міліціонер і сусіди.

Із сусідньої кімнати виходить дружина з донькою однорічною Олею на руках. Василь Губський знімає куртку з написом "рятувальник". Жінка йде на кухню, повертається з кавою.

Кум каже, що на вулиці Гагаріна будинок горить

— Василь збирається сам на виклики. Мене не будить. У нього все напоготові. Не дозволяє мені дзвонити йому на роботу.

— Уявіть, аби всі дружини та батьки диспетчерові дзвонили, — каже господар. — Коли на Тимофіївці газова свердловина горіла, усю частину по тривозі підняли. П"ять днів гасили. Диспетчер тут із Києвом зв"язується, а тут родичам пояснює, що з нами все добре. Два роки тому, перед тим як загорілося Тимофіївське родовище, бачив уві сні чорний дим та факел. Ніби побіг дзвонити, людей скликати. Потім бац — проснувся. Тут дзвонять, кажуть, що родовище горить. Був би вчителем, бачив би у снах уроки, — сміється.

Василь Губський має вдома два вогнегасники.

— Жінка знає, як поводитися при пожарі. Якщо навіть на сковороді зажарку жарить, а вона вспихує. Розказав їй, де виключати пробки, як вирубати електрощиток.

Зараз ви читаєте новину «Пожежник Василь Губський бачить віщі сни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути