пʼятниця, 30 квітня 2010 07:00

Повія Ірина вилікувалася від СНІДу

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Колишня повія Ірина десять років працювала на трасі в Полтаві.  Зараз доглядає ВІЛ-інфікованих у реабілітаційному центрі в Броварах під Києвом
Колишня повія Ірина десять років працювала на трасі в Полтаві. Зараз доглядає ВІЛ-інфікованих у реабілітаційному центрі в Броварах під Києвом

35-річна Ірина з міста Сміла на Черкащині вилікувалася від СНІДу. Вона 10 років працювала проституткою на трасі в Полтаві.

— У шостому класі прийшла до школи в маминих сапожках на високих каблуках, бо мої порвалися, — розповідає Ірина. — Однокласники кричали, що круту корчу з себе. Обізвали мене чучелом, бо тоді якраз у кінотеатрах ішов фільм з такою назвою. Після уроків троє хлопців зловили мене за школою, били ногами у живіт. Довго лежала на асфальті. Насилу додому дійшла.

Через наполягання вчителів мати перевела Ірину до іншої школи.

— Хотіла потрапити в круту компанію. Все пішло, як у кіно. Друзі, сигарети, горілка, наркотики. Дев"ять класів закінчила з двома двійками в свідоцтві про неповну середню освіту. У 16 років вийшла заміж.

1992-го народила сина Андрія. Чоловік Юрій потрапив до в"язниці на 10 років за продаж наркотиків.

— Мене позбавили батьківських прав. Дитину всиновила мама. Я пішла заробляти проституткою на трасу. Якось троє п"яних ментів вивезли до лісу, пиячили, потім змусили роздягнутися. Наказали бігти і почали по мені стріляти. Вранці повернулася на те місце за одежею. То була осінь, ледь не замерзла.

Двічі їздила до моргу пізнавати тіла подруг-повій.

— Подружку Марину знайшли в лісі з перерізаним горлом. Два отморозки так покарали за те, що заразила їх сифілісом. Ще одну дівчину повісили на штанях. Тіло було в шрамах і побоях. У міліції сказали, що хлопці просто порозважалися. Мене якось мало не порізали. Після сексу клієнт витягнув з бардачка ножа і приставив до грудей. Очі в нього заблищали від задоволення, слина побігла. Я вирвалася, скочила в яр. До ранку гола дойшла на притон. На трасі ніякої гігієни. Кілька разів рвався презерватив. Іноді резинки закінчувалися, а клієнт чекати не хоче. Ні помитися, ні перевдягтися.

Наказали бігти і почали по мені стріляти

2003-го в Ірини виявили СНІД.

— Міліція звезла всіх проституток до лікарні на огляд. Коли сказали діагноз, я особливо не засмутилася. Морально була готова до смерті. Жила з одним наркоманом Володимиром, на трасу виходила зрідка. Він умовляв лікуватися. Складав гроші для мене. Сам продавав ширку. Згодом помер від передозування.

Через рік на трасі в Ірини відібрало ноги.

— Вони загнилися. Від наркоти геть згоріли вени. Ноги були у вавках. Дівчата привезли на таксі до матері, затягли в квартиру. Лежу трупом. А мама стала на коліна й молиться. Сину тоді було 8 років. Схилився наді мною і попросив, щоб не вмирала. Мене їхня молитва на ноги поставила.

Ірина погодилася на лікування в реабілітаційному центрі "Перемога" у Броварах. Через півроку виписалася. Познайомилася з колишнім наркоманом, хворим на СНІД Сашком.

— За два роки ми одружилися. Я пішла в лікарню здавати кров. Дзвонить за кілька днів мама в Бровари і каже: ""Доцю, в довідці про ВІЛ-інфекцію написано "отріцатєльно". У Саші аналізи на СНІД незрозумілі. Ніби інфекції вже й немає, але з кров"ю не все добре.

У Смілі Ірина заочно закінчила школу, вивчилася на перукаря.

Зараз ви читаєте новину «Повія Ірина вилікувалася від СНІДу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути