пʼятниця, 28 грудня 2012 00:00

"Після першого тосту прийшов якийсь чоловік із сосною"

Вокалістка гурту "Фолькнери" Ярина Квітка, 27 років, святкувала Новий рік у поїзді.

— Це було п'ять років тому. 30 грудня з подругою виїхали з Києва до Мінська. Нічого не планували — скільки часу бути в Білорусі, де жити. Вешталися засніженим і безлюдним містом. Хотіли знайти дешевий готель, а виявилося, що вони дорогі. Грошей ми взяли мало. Виходом було переночувати в поїзді. Куди їхати — не важливо.

До вечора мали ще півдня часу. Узяли пляшку лікеру, цукерок "Аленка" і "Мишка на Севере". У центрі міста натрапили на костел, де відбувалася меса. Біля храму людно, освітлена статуя Івана Павла ІІ. Тут провели залишок вечора. Близько 22.00 були на вокзалі, за годину мав бути поїзд до Гродна. Узяли квитки у плацкарт.

У вагоні їхали з десяток пасажирів. Із нами в купе — двоє будівельників, поверталися на свята додому. За кілька хвилин до півночі вони організували стіл. Дістали пляшку шампанського, коробку цукерок, кілограм мандаринів. Десь узялися їхні знайомі. Після першого тосту прийшов якийсь чоловік із сосною. Я дістала з аптечки трохи вати, поначіплювала на гілки. Біля нас зупинялися незнайомі люди. Випивали і йшли далі або лишалися. Провідниця теж прийшла святкувати. Коли всі були дуже п'яні, вирішили з подругою, що треба тікати. Забрали свої рюкзаки і зайняли вільне перше купе, щоб бути подалі від компанії. Потім чули, як хтось падав, когось тягли.

Наступний Новий рік теж зустріла в поїзді. Із тією ж подругою і моїм нинішнім чоловіком їхали у Славське кататися на лижах. Усі спали, ніхто нікого не вітав.

Зараз ви читаєте новину «"Після першого тосту прийшов якийсь чоловік із сосною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути