вівторок, 28 листопада 2006 18:13

Померла Любов Поліщук

Автор: фото: ІТАР ТАРС
  Під час зйомок у фільмі Марка Захарова ”12 стільців” Любов Поліщук травмувала хребет. І лікувала його 30 років
Під час зйомок у фільмі Марка Захарова ”12 стільців” Любов Поліщук травмувала хребет. І лікувала його 30 років

У Москві у вівторок о 6-й ранку померла 57-річна російська актриса Любов Поліщук. Вона мала недугу хребта. Поліщук зробили операцію в Ізраїлі. Потім лікували у спеціалізованій московській клініці. Один хребець замінили титановою пластиною. Врешті актриса переїхала додому, де її доглядали 22-річна донька Маша і чоловік, художник Сергій Цигаль. Останні місяці акторка не знімалася, не відвідувала світських заходів, не грала в театрі.

Проблеми з хребтом у Поліщук почалися 1976 року, після зйомок у фільмі Марка Захарова "12 стільців". Андрій Миронов, який грав Остапа Бендера, носив Поліщук на руках. За сценарієм, він мав кинути актрису додолу. Але помічники режисера забули покласти на місце падіння матрац. І Поліщук упала спиною на бетонну підлогу. Стрічка "12 стільців" була її дебютом у кіно.

Любов Поліщук зіграла маму няні Віки у телесеріалі "Моя прекрасна няня". У січні 2006-го через хворобу актрису зняли з цієї ролі.

— Останній раз бачив її років чотири тому, коли Поліщук приїжджала на гастролі до Київського театру оперети, — згадує актор Ярослав Гаврилюк, 54 роки. — Прийшов до неї за куліси з букетом троянд. Люба якраз знімала грим. Спочатку мене не впізнала, а потім каже: "Лук"ян!" Так звали мого героя у фільмі Івана Миколайчука "Вавілон ХХ". Люба в ньому грала головну героїню Мальву. Згадали Івана Васильовича. Вона, бідна, розплакалася, обняла мене. Сказала, що жоден фільм не згадує з такою теплотою, як "Вавілон ХХ". Пам"ятає, як знімальна група співала їй на день народження. Я взяв її сумки і провів до машини. Люба поверталася в Москву, бо мала високу температуру. Казала, насилу дограла виставу.

Від першого чоловіка Валерія Макарова у Поліщук є 34-річний син Олексій. Він зіграв головну роль в бойовику "Личный номер". Дочка Маша нещодавно вступила в трупу московського театру "Модернъ". Жива ще мама Любові Поліщук — 78-річна Ольга Пантеліївна.

Зараз ви читаєте новину «Померла Любов Поліщук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути