Ексклюзиви
середа, 27 січня 2010 07:41

Помер режисер фільму про Буратіно

 

У неділю у Москві на 71-му році життя помер дитячий кінорежисер Леонід Нечаєв.

— Батько помер о 1.20 від інсульту, — каже його донька 47-річна Анастасія. — Тіло віддадуть після розтину, який призначили на понеділок. Тоді ми визначимося з датою та місцем поховання.

Леонід Нечаєв створив понад 20 дитячих стрічок, зокрема "Пригоди Буратіно", "Про Червону Шапочку". Критики називають його першим режисером радянського фентезі, який зумів ефекти мультфільму застосувати у кіно. Його творчість вивчають у театральних інститутах. У стрічках знімалися Ріна Зелена, Ролан Биков, Володимир Басов, Володимир Етуш, Євген Євстигнєєв.

Перша дружина Леоніда Нечаєва померла. Друга, Надія, була на 40 років молодшою за нього. Мав сина й чотирьох доньок. Остання, Єлизавета, народилася, коли Леоніду Олексійовичу було 67 років.

— Такі люди трапляються раз на мільйон, — каже 33-річний актор Денис Зайцев. Хлопчиком він знявся у його картинах "Рыжий, честный, влюблённый", "Пітер Пен". — Якби не він, я зараз вулиці підмітав би чи гайки клепав. У першій картині Нечаєв поставив мені голос, дав ази. Коли покликав зіграти Пітера Пена, я почувався асом. Досі його порадами користуюся: звожу брови, щоб додати емоцій, не морщу лоба і чітко вимовляю текст.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер фільму про Буратіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути