середа, 28 жовтня 2009 07:22

Помер карлик-телеведучий Шкет

Автор: фото з сайту www.zvezdi.ru.
  Володимир Тишенков на прізвисько Шкет під час зйомок російської телепередачі ”Ты не поверишь!”
Володимир Тишенков на прізвисько Шкет під час зйомок російської телепередачі ”Ты не поверишь!”

Російський телеведучий Володимир Тишенков на прізвисько Шкет помер у Москві на 50-му році життя. Зупинилося серце.

— Досі не можемо повірити, що наш друг пішов із життя, — каже телеведучий Леонід Закошанський. Зі Шкетом вів програму "Ти не повіриш!". Тепер займається його похороном.

Тишенков мав 118 см зросту. У Книзі рекордів Росії записаний як найнижчий естрадний виконавець. Народився карликом, бо мати під час вагітності мала тяжку хворобу. 7-річним Володимира віддали в інтернат для дітей із фізичними вадами.

— У звичайній школі я не міг навчатися. Діти сміялися в обличчя, — згадував. — А в інтернаті була ще одна дівчинка-ліліпутка. Я їй заздрив, бо ліліпути симпатичніші за нас, карликів. Тепер не ображаюся, коли мене називають блазнем. Ну, ким я ще повинен бути з такою зовнішністю? На жодну серйозну роботу маленьких людей не беруть.

Володимир Тишенков закінчив інститут легкої промисловості. Працював на шкіргалантерейній фабриці. Шість років збирав радіодеталі на заводі "Слава". 1991-го почав працювати в рок-групі "Корозія металу".

— Моя роль була — вибігати на сцену і лякати людей. На гастролях багато пили. Ви не дивіться, що я малий. Можу перепити здорового мужика, півлітра горілки легко в себе вливав. У колективі мене не поважали. Якось винесли на сцену в труні, кришку прибили цвяхами. Згадали про мене, коли концерт закінчився. Ще колись забули купити квиток на поїзд. Тоді продюсер здав мене як реквізит у багажне відділення. Після того на мені економили, гастролював винятково як багаж.

Із 1994-го Шкет почав вести шоу-програми в нічних клубах, зніматися в кіно.

— У нашій професії багато принизливого, — казав. — Якось мене подарували на день народження одному бізнесменові. Посадили в коробку, обмотали стрічками. Весь вечір я прикрашав стіл. Заради грошей готовий на багато речей. Але відмовляюсь зніматися в порнофільмах, хоча завжди пропонують.

З маленькими жінками Тишенков ніколи не зустрічався. Віддавав перевагу високим.

— Більш як півроку ні з ким не жив. Жінкам же гроші потрібні. Втікали до багатших. Колись збирався одружитися. Але батьки нареченої побачили мене і злякалися. Заборонили їй спілкуватися зі мною. Чому не маю дітей? Боюся за їхнє майбутнє. Раптом їм передадуться мої гени?

Зараз ви читаєте новину «Помер карлик-телеведучий Шкет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути