пʼятниця, 14 грудня 2018 00:35

"Доки воював, кохана встигла заміж вийти і дитя родити"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"40 років тому я народила дочок-близнючок, — пише 59-річна Інна Анатоліївна з Житомирщини. — Життя дала, а щастя — ні. Любі й Марині не повезло з чоловіками. У Люби — одна донька, у Маринки — дві. Нормальної пари собі знайти не можуть. Останній рік сваряться через дрібниці".

Вкладає у конверт фото двох карооких білявок в однакових вишитих сукнях. Знімок зроблено на столичному Хрещатику восени торік. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Припиніть картати себе, що доньки гризуться. Конфлікти вичерпаються, коли кожна почне дбати про власне життя, а не сунути носа в чуже. Обом світить другий шлюб. Люба шукатиме чоловіка-іноземця. За ним подасться у світи. Доньку забере з собою. Вас підтримуватиме матеріально. Хай стережеться аферистів, які обіцяють влаштувати її сімейне життя через шлюбне агентство. Марина побереться з чоловіком, який добивається її уваги не один рік. Час глянути на друга іншими очима. Він складе їй гідну пару, стане опорою на довгі роки.

"Племінник Юра два роки тому поїхав на роботу в Америку, — пише вінничанка Ольга Леонідівна, 48 років. — Про себе рідко давав знати. Дзвонив по скайпу раз-двічі на місяць. Ми й не здогадувалися, що він там женився. У вересні привіз додому темношкіру невістку. Моя сестра, його мати, зачинилася в хаті. Не хотіла її на поріг пускати. Плакала півдня. У неї подвійне ім'я. З першого разу не вимовиш. До того ж вагітна. Погостювали два тижні й полетіли у Штати, бо їй скоро родити.

Біоенергетик запалює свічку. Сканує долонею фото русявого чоловіка в окулярах. Той обіймає темношкіру жінку в короткій смугастій спідниці. В обох за плечима — рюкзаки.

— Хоче сестра того чи ні, Юра дружину не покине. Стане батьком у січні. Через рік знову чекатимуть на поповнення. Мати змириться з вибором сина і прийме його запрошення в гості. За океан полетите вдвох.

"Син сім'ю і роботу проміняв на горілку, — розповідає в листі 62-річна Рита Олександрівна з Івано-Франківської області. — Розуміє, що робить погано, але нічого змінити не може. Боротися з його п'янками більше не маю сили".

— Син не зав'яже з випивкою самотужки. Час звертатися до спеціалістів, пролікуватися у ­наркодиспансері. Залежність здолає, коли зрозуміє, що досягнув дна. Відвернуться друзі, стороною обходитимуть жінки. Має шанс почати життя з чистого листа. Шукайте не шарлатанів, які обіцяють швидку і безболісну реабілітацію, а тих, хто допоміг зав'язати з оковитою вашим знайомим.

"Товариша Артема не можу повернути до нормального життя, — пише 29-річний Дмитро з Київської області. — Хотіли разом піти воювати. Але я не підійшов за станом здоров'я. Виявили серйозні проблеми з серцем. Почав займатися волонтерством, щоб частіше навідуватися до друга. Доки Артем воював, його кохана встигла заміж вийти і дитя родити. Це стало сильним ударом, бо вони зустрічалися ще зі школи. Артему 24. Пробував заспокоїти, казав, що в нього ще все попереду. А він забути Віту не може. Через неї виїхав із села. Роботу знайти важко. Продовжувати навчання не хоче. Вліз у погану компанію".

— Хочете врятувати друга, познайомте з дівчиною. Саме ви зведете Артема з його майбутньою дружиною. Подумайте, хто з молодших родичок досі не має пари. Закохається у вашу племінницю чи сестру. Влаштується на СТО. На ремонті авто зможе гарно зароб­ляти, якщо перестане витрачати гроші на випивку та гральні автомати. Зрада коханої надовго підірве його довіру до жінок. Через це ревнуватиме нову дівчину до кожного перехожого.

Зараз ви читаєте новину «"Доки воював, кохана встигла заміж вийти і дитя родити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути