вівторок, 09 жовтня 2012 07:45

Пластичні операції роблять собакам і котам

У Бразилії роблять пластичні операції домашнім тваринам. Собакам збільшують розріз очей, аби були схожі на героїв мультфільмів. Підпилюють зуби і роблять операції на голосових зв'язках, щоб не гавкали голосно.

— Бразилійці є фанатами пластичної хірургії, — говорить хірург із міста Сан-Паулу 45-річний Едгадо Бріто. — Половина жінок щось у собі змінювали. Тепер мода перейшла на хатніх тварин. Я 20 років був ветеринарним лікарем, досі розводжу вдома собак породи доберман-пінчер. 10 років тому мені запропонували зробити першу операцію. Аніта Альт привела собаку цвергшнауцера. Його невдало купирували при народженні, й праве вухо висіло. Я виправив це за кілька хвилин. Вколов під шкіру ботокс.

Лікарю добре заплатили за операцію. Він перекваліфікувався на пластичного хірурга для псів.

— Часто просять пришити силіконові яєчка кастрованим собакам. Кажуть, що їхнім улюбленцям соромно, коли їх обнюхують інші пси й бачать відсутність важливих деталей. Одна клієнтка запевняла, що її собака соромиться через це виходити з дому. Попросила пришити якомога більші протези.

Британський бульдог Боулдер посів на виставці перше місце після пластики морди.

— Я вважав його потворним, — розказує господар Роберт Сміт. — Навіть пластичний хірург, який уперше побачив Боулдера, сказав, що він жахливий. Інакше не погодився б робити підтяжку морди. Після пластики я полюбив свого бульдога. Кілька моїх знайомих робили операції сукам, підтягували їм цицьки після вигодовування щенят і живіт після пологів. Це нетривала операція. Тварина після неї виглядає молодо, ніби ніколи й не народжувала.

Господарі короткошерстих котів і собак замовляють їм татуювання. 24-річний Тимур із російського міста Набережні Челни витатуював на грудях котові породи сфінкс Carpe diem — "лови момент". Таку ж має на грудях і хазяїн. Кота довелося приспати на годину. Майстри тату-салонів кажуть, часто замовляють малюнки на тілі тварин із адресою або телефоном господарів, щоб загубленого улюбленця могли знайти.

Бельгієць Вім Дельвой робить татуювання свиням на своїй фермі в Китаї.

— Мені було шкода свинок, яких убивають заради м'яса, — каже Вім. — Почав викуповувати їх у фермерів. Свій дім переобладнав під ферму. Мусив найняти працівника, аби доглядав за тваринами. Зробив їм татуювання — картини майже на всій поверхні тіла.

Із померлих свиней Вім Дельвой знімає шкуру, висушує. Тоді натягує замість полотна.

— Виходять картини, продаю їх по 150 тисяч доларів. Вони шалено популярні. Чоловік зі Швейцарії, якому я зробив тату діви Марії на спині, продав його німецькій галереї за 219 тисяч євро. Після смерті з нього знімуть шкіру і вставлять у раму.

Зараз ви читаєте новину «Пластичні операції роблять собакам і котам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути