четвер, 26 серпня 2010 18:54

Підбирати копійки на перехрестях і кладовищах не можна

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"У подруги 15 років тому помер батько, — пише 52-річна Віра з міста Ніжин на Чернігівщині. — Усі ці роки їй періодично сниться один і той же сон: батько признається їй у коханні і просить вийти за нього заміж. Одного разу вона навіть пішла з ним під вінець. Не хотіла, але пожаліла батька. Уві сні рідна мати зупинила обох біля воріт. Подруга була у весільній сукні, віночку з фатою, а її батько — у новому костюмі. Подружці зараз 56 років. Батько помер у 79. Вона не знає, що робити, аби батько залишив її у спокої".

Лист коментує біоенергетик Лілія Хасапєтова, 43 роки, із Кривого Рогу:

— Ваша подруга часто хворіє. Найважчі періоди зі здоров"ям у неї були у 45 і 49 років. Імовірно, у цей час і снилося весілля з батьком, бо жінка знаходилась на межі життя і смерті. Поставте за покійного батька свічку у церкві, провідайте його могилу.


"Моїй доньці Оксані 31 рік, — розповідає у листі Марина Григорівна, 54 роки, з міста Ужгород. — Від першого шлюбу має 3-річного синочка. Чоловік пішов від неї, навіть дитину не провідує. Вона добра, порядна, але зустріти нікого не може".

Фото Оксани розглядає Лілія Ернестівна. На ній повнолиця жінка у жовтій футболці.

— Доньці треба почати життя заново. Нехай сходить до сповіді. Вона з чоловіком повінчана. Має покаятися перед Богом, попросити прощення. У тому, що сім"я розпалася, винні обоє. В Оксани на долі написано двічі виходити заміж. Пару знайде взимку наступного року. У чоловіка можуть бути проблеми з випивкою. 2011-го можуть серйозно посваритися через гроші. Не зможуть розділити спадок, який дістанеться від далеких родичів.


"На могилі дядька хтось розкидав багато срібних монет по 25 і 50 копійок, — пише Валентина, 34 роки, із Києва. — Знайомі кажуть, що у такий спосіб хтось наводить нашій родині порчу або позбавляється власних проблем і хвороб".

Ворожка рукою сканує конверт, перечитує лист.

— Підбирати копійки на перехрестях і кладовищах не можна. У таких місцях люди разом з монетами викидають свої негаразди. На копійках накладають і відробляють порчу. Може, хтось був винен вашому дядькові гроші. У народі є повір"я, що покійникам у такий спосіб можна віддавати борги. Самі копійки не збирайте. Порадьтеся зі священиком. Могилу дядька варто освятити.


"Сама виховувала сина, — пише тернопілька 57-річна Марія Іванівна. — Коли женився, мене не послухав. Привіз собі жінку з тих країв, де вчився. Мусила змиритися з його вибором. Тепер мають двоє дітей, останнім часом почав випивати. З невісткою познайомився 10 років тому. Я десь читала, якщо хлопцеві дівчина поробила, то за 10 років він або зіп"ється, або зійде з розуму".

— Ваш син здоровий. Порчі на його житті не бачу. Не втручайтеся у їхню сім"ю, тоді стосунки з дітьми налагодяться. Син випиває, бо має проблеми з грошима. Восени його фінансове становище покращиться.

Зараз ви читаєте новину «Підбирати копійки на перехрестях і кладовищах не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути