Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2018 05:55

Петро Сорока відмовився від операції на кишечнику

За письменником і педагогом 62-річним Петром Сорокою справили сороковини в селі Петриків поблизу Тернополя. Мав задавнену хворобу кишечника.

— Петрові треба було робити операцію ще два роки тому, але він відмовився. Коли дав згоду, вже було пізно, — каже письменник Олександр Вільчинський, 55 років.

Петро Сорока закінчив Кременецьке медучилище та Тернопільський педагогічний інститут. Працював у редакціях районних газет. 2011-го став доцентом Тернопільського педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка. Видав 18 художніх книжок.

— Із Петром познайомилися 1992 року, — розповідає Вільчинський. — Тоді в журналі "Тернопіль" почали друкувати мою повість "День восьмий". Якось на вулиці до мене привітався незнайомий чоловік і завів мову про мій твір. То був Петро. За якийсь час був приємно здивований його рецензією.

Останнім часом Петро заводив розмови про смерть. Не підтримував їх, бо не люблю говорити на цю тему. Та він, мабуть, намагався зрозуміти щось більше, ніж нам дано. Писав, що найкраще помирати в понеділок.

Петро Сорока любив усамітнюватися. Влітку жив у лісі. Колекціонував живопис. Був одруженим. Мав двох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Петро Сорока відмовився від операції на кишечнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути