Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2017 05:35

Пес Сірий нападає на п'яних

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Псу Укропові пошили бронежилет. Прибився до українських військових у зоні АТО
Псу Укропові пошили бронежилет. Прибився до українських військових у зоні АТО

— У зоні АТО живуть багато котів і собак. Господарі виїхали, а їх залишили. Щоб не пропасти, тварини прибиваються до наших військових, — розповідає керівник благодійного фонду допомоги армії "Повернися живим" 33-річний Віталій Дейнега. Він організував фотовиставку "Втрачений дім". Її відкрили 9 лютого у вестибюлі станції метро Золоті ворота столиці. Показують знімки тварин із зони АТО.

— Вівчарка Муха жила з 95-ю бригадою в Пісках, — каже Віталій. — Коли прибилася до хлопців, була худа, вся у реп'яхах. Як трохи відгодували, перетворилася на красуню. Виявилася розумницею. Знає всі команди, любить гратися. Найбільше прив'язалася до одного десантника. З ним ходила на завдання, любила лежати біля його ніг. Коли той хлопець демобілізувався, забрав Муху з собою.

Фотографії ­р­озвісили на стендах посеред холу. На одній боєць гладить рудого дворового пса Укропа.

— Теж прибився до наших хлопців. Одразу вибрав собі господаря, — продовжує Дейнега. — Боєць отримав поранення під час мінометного обстрілу. Його доправили у столицю на лікування, а Укроп залишився в казармі. Тужив за хазяїном. Цілими днями лежав і дивився в одну точку, нічого не їв. Волонтери погодилися відвезти Укропа до Києва. Коли зустрілися, радості не було меж. Пес застрибнув до господаря на ліжко. Облизав йому обличчя. Хлопець одужав. Разом із твариною повернувся додому.

Чоловік веде до фотографії із собакою Сірим. Він лежить на опалому листі, підігнув під себе одну лапу.

— Сірий живе в Костянтинівці, — говорить Віталій. — Він затятий борець із алкоголізмом. Стає агресивний, як чує від когось запах алкоголю. Не кусається, але куртку пошматувати може. Якось і на мене напав, хоч я був тверезий. Рукава куртки перетворив на лахміття. Хотів узяти автомат і пристрелити. Але підняти руки на нього не зміг. Хлопці не простили б мені цього.

"Тікаємо у бліндаж, як Шустрий починає скавчати"

20 світлин виставки "Втрачений дім" зробили троє фотографів.

— Знімати тварин почав випадково, — розповідає один з авторів 31-річний Андрій Римарук. — Як приїхав із війни, став працювати у фонді "Повернися живим". Вожу хлопцям на передову допомогу. Завжди роблю фотографії для звітності. Випадково в кадр почали попадати тварини, які живуть разом із військовими. Першим сфотографував собаку Шустрого. Почався обстріл. Я впав на підлогу й поповз до ліжка. Під ним ховався пес. Устиг зробити його знімок. Хлопці розповідали: "Шустрий завжди відчуває наближення обстрілу. Тільки побачимо, як починає скавчати й ховається, тікаємо у бліндаж".

Якось в Авдіївській промзоні сфотографував пса Пулю. Бійці переміщалися з одного опорного пункту в інший. Собака тягнув за ручку тактичної сумки брата Мустафи Найєма, Мусі. Попереджав, щоб далі не йшов. Він не звернув на це уваги. Тут почався обстріл. Добре, що все обійшлося. Мусі погладив пса за вухом і сказав: "Тепер завжди тебе слухатиму".

Зараз ви читаєте новину «Пес Сірий нападає на п'яних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути