Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2018 05:20

Павла Петренка ховали двічі

У Здолбунові Рівненської області вдруге поховали бійця батальйону "Донбас" 24-річного Павла ПЕТРЕНКА. Він загинув під Іловайськом на Донеччині у серпні 2014‑го. За чотири роки виявилося, що перший раз у могилу поклали не всі його рештки.

– 29 серпня Павло разом із п'ятьма побратимами залишали Іловайськ на пожежній машині. В авто влучив снаряд. Усі бійці загинули, — розповідає волонтер гуманітарної місії "Евакуація 200" Павло Нетьосов, 43 роки. — Тіла бійців були розкидані на 25 метрів від машини. Ми знаходили останки, вивозили й передавали їх військовим. За місяць тіло Павла вдалося ідентифікувати. Матір хлопця забрала їх із запорізького моргу й поховала. Та нещодавно виявилося, що у могилу поклали не всі рештки. У Дніпрі в похованні тимчасово невідомих було тіло без ніг. Провели повторну експертизу. Виявилося, що то — Паша.

Павло Петренко три роки служив за контрактом у полку спецпризначення ЗСУ. Із 14 червня 2014-го воював у батальйоні "Донбас". Був стрільцем і кулеметником. Мав позивний "Бані".

Президент Петро Порошенко посмертно нагородив Петренка орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Нагороду отримувала його матір Ольга Іванівна. Павло був молодшим із трьох її синів.

Зараз ви читаєте новину «Павла Петренка ховали двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути