четвер, 07 квітня 2011 00:30

Пастор відкрив музей туалетів

Пастор Міхаель Бергер, 69 років, з німецького міста Вісбаден відкрив Музей туалетів, який назвав "Музеєм сучасних дуп".

— Так, я трохи божевільний. Музей — це мій подарунок людству, — говорить Бергер. — Я до певної міри релігійний діяч. У моїй колекції представлені не просто різні стилі оформлення туалетних кімнат, а й різні епохи розвитку туалету.

Експозицію розмістили у будинку, де раніше жив пастор. У музеї представлене "туалетне" приладдя — тримачі для туалетного паперу, йоржики, пісуари, зливні бачки, біде, різні предмети у формі унітаза. Друзі, коли почули про мою ідею, почали зносити до мого будинку старі унітази та бачки. Ними тепер завалений увесь двір.

Квиток у музей коштує 4 євро 99 центів, це близько 60 грн.

Схожі культурні заклади є у Великій Британії, Індії та США.

Найбільший туалетний музей 2007-го відкрив Біндешвар Патакі в індійській столиці Нью-Делі. У ньому представлені експонати, які охоплюють історію убиралень з 2500 року до н. е. до сьогодні.

— Хотів цією виставкою привернути увагу держави до нестачі громадських туалетів в Індії, — каже Патакі. — Влада не зреагувала, а от туристів приходить чимало щодня. Експонати я привіз із 90 країн світу. Тут є середньовічний пересувний туалет, виконаний у вигляді скрині для коштовностей. Багатії використовували його під час відпочинку на природі. Також маю трон короля Франції Людовіка XII, який зробили із цінних порід дерева. Він одночасно був йому і за унітаз.

Зараз ви читаєте новину «Пастор відкрив музей туалетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути