четвер, 24 грудня 2020 05:26

Органи Андрія Панаса пересадили чотирьом людям

Автор: KINO-TEATR.RU
  Андрій Панас знімався в кіно та рекламі. З дружиною виховували двох дітей
Андрій Панас знімався в кіно та рекламі. З дружиною виховували двох дітей

У Києві попрощалися з актором 38-річним Андрієм ПАНАСОМ. Помер раптово, отримавши під час падіння черепно-мозкову травму. За згодою дружини його внутрішні органи віддали на трансплантацію. Врятували життя чотирьом людям.

— Ми з Андрієм познайомилися студентами. В гуртожитку мали спільну компанію. Відтоді підтримували дружні стосунки, — розповідає 34-річна Юлія Гершанік. — Місяць-два тому привіз мені набір — чорні маску і рукавички. Хіба він знав, що це подарунок на його кремацію?

Андрій закінчив Київський університет театру, кіно й телебачення ім. Івана Карпенка-Карого. Знімався в кіно та рекламі.

— Пам'ятаю, як бігала дивитися випускну виставу — "Брехню" за Володимиром Винниченком. Андрій там блискуче зіграв, — продовжує Юлія. — Був талановитий. Коли все погано і нічого не клеїлося, вмів підтримати. Бувало, поговоримо так, ні про що, і на душі стає легше. Він знайшов себе в рекламі. Любив свою професію.

Одну нирку Андрія Панаса вперше в Україні пересадили 3-річній дитині, другу — 50-річному хворому. Печінку трансплантували 59-річному чоловіку, серце — 34-річному. Всі четверо виведені з критичних станів. Зараз стабільні.

— Андрій помер раптово. Те, що дружина підписала згоду на трансплантацію органів, в його стилі, — каже Юлія. — Вважаю, що так Тетяна врятувала чоловіка чотири рази.

Зараз ви читаєте новину «Органи Андрія Панаса пересадили чотирьом людям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути