четвер, 26 березня 2020 05:55

Орест Колтунович три тижні був у реанімації

Автор: Фото надане Віталієм Колтуновичем
  Орест Колтунович потрапив до лікарні з бронхітом. Антибіотики спровокувало виразки у кишківнику та шлунку. Згодом розвинулося запалення черевної порожнини
Орест Колтунович потрапив до лікарні з бронхітом. Антибіотики спровокувало виразки у кишківнику та шлунку. Згодом розвинулося запалення черевної порожнини

— З мене вирвали кусок тіла. Досі важко зрозуміти, як можна було не врятувати дитя, — говорить 37-річна Ольга КОСТЮЧОК із села Прилісне Маневицького району на Волині. Її син 6-місячний Орест КОЛТУНОВИЧ помер 19 березня. При розтині в нього виявили сепсис черевної порожнини. Була заповнена гноєм.

Наприкінці лютого в дитини діагностували бронхіт. Призначили антибіотики.

— За добу синові погіршало, — розповідає. — Ореста стало судомити. Дихання затримувалося на кілька секунд. Нас відвезли в Луцьку інфекційну лікарню. Там виявили менінгоенцефаліт. Доки Орест був у лікарні, в нього розвинувся перитоніт. У кишківнику та шлунку виявили дірочки. Лікарі сказали, що антибіотики могли спровокувати виразки. Мовляв, у шлунок поступила соляна кислота та фекалії, через це розвинулося запалення.

Немовля перевели в реанімацію дитячої обласної лікарні. Аби врятувати хлопчика, волонтери організували збір коштів.

— В інфекційці не могла бути поруч із сином — карантин. Лише провідувала. Бачила, як він викручувався, кричав. У дитячу обласну перевезли вже в запущеному стані. За три тижні в реанімаціях дитини не стало.

Ольга Костючок виховувала Ореста з чоловіком 37-річним Віталієм. Від першого шлюбу в жінки є сини 15-річний Богдан і Сергій, 13 років.

— Старші діти за молодшим вмирали. Виціловували з ніг до голови. Не могли без нього, — каже Ольга Костючок. — Орест був дуже активний. Намагався сідати вже. Любив сміятися. Добре реагував на музику, мультики.

Ореста Колтуновича поховали в рідному селі біля діда Степана.

Зараз ви читаєте новину «Орест Колтунович три тижні був у реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути