понеділок, 24 грудня 2007 15:24

Олеся Теліженко шиє одяг для Віталіни Ющенко

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Черкаська дизайнерка Олеся Теліженко в столичному музеї Івана Гончара показує колекцію одягу ”Велика Скіфія”
Черкаська дизайнерка Олеся Теліженко в столичному музеї Івана Гончара показує колекцію одягу ”Велика Скіфія”

У столичному музеї Івана Гончара дизайнерка з Черкас Олеся Теліженко, 23 роки, презентувала колекцію одягу "Велика Скіфія". На ній представила сукні, сарафани та костюми вартістю від 1 до 6 тис. грн. У дівчини замовляють одяг співачка Ніна Матвієнко, президент Віктор Ющенко та його донька Віталіна.

О 18.00 біля вхідних дверей музею двоє хлопців запалюють факели. Відходять та дивляться на полум"я. Повз них, постукуючи пляшками, проходить працівник закладу Володимир. Каже хлопцям, щоб не дивилися на вогонь:

— Надивитесь, тоді до ранку не спатимете.

— А ми в нічний клуб підемо,— відповідають вони.

Біля дверей найбільшої зали музею горять свічки. На столику — бокали вина, чарки з горілкою, перчені канапки з малосольними огірками. Між манекенів походжає пухкенька Олеся Теліженко. У неї дзвонить мобільний телефон:

— Алло, мамо, то ви скоро будете? — запитує у слухавку.— Якщо велика пробка, виходьте та йдіть пішки, — наказує й ховає телефон у кишеню брюк.

Торік Олеся Теліженко показувала свої моделі на Українському тижні моди та на конкурсі "Ручний силует" у Москві.

— Моєю моделькою була Віталіна Ющенко, — усміхається  Олеся. — Вона вийшла на подіум у модерному жакеті зі стьобаними ручними швами. Після показу я його подарувала Віталіні.

Руслан був близьким другом моїх батьків

Каже, що з донькою президента познайомилася наприкінці 2005-го на різдвяній виставці в Українському домі. Тоді Ющенко простояла кілька хвилин біля її вишитих сорочок. Віталіна попросила в Олесі номер телефону. Відтоді жінки приятелюють.

Дизайнерка зізнається, що часто має бажання запропонувати Віталіні щось нове з одягу. Та зв"язатися з нею складно — телефон  поза зоною досяжності.

— Віталіна телефонує сама. На початку 2007-го задзвонила і сказала: "Олесю, тато хоче вишиту сорочку". Я придумала для нього сорочку з прозорими рукавами, розшиту пташечками. За кілька місяців через Віталіну він замовив мені лляний костюм — піджак та брюки вільного покрою.

До дизайнерки підходить відвідувачка виставки Олена Мусієнко, потискає дівчині руку, каже:

— Бажаю, щоб у тебе одягалася Юлія Тимошенко.

Оля жваво хитає головою на знак згоди. Підходить до столу, бере кілька ягід винограду. До неї підходить голова виконкому УНА-УНСО Руслан Зайченко, 44 роки, обнімає за талію.

— Це мій чоловік, — каже Теліженко. — За освітою він історик, але допомагає мені "розкручуватися".

Руслан Зайченко брав активну участь в акції "Україна без Кучми", був за це засуджений. Чоловік розповідає, що дев"ять місяців тому Олеся народила сина Аскольда.

— Олеська молодець. За рік устигла і Львівську академію мистецтв закінчити, і сина народити, і нову колекцію створити. Правда, в перші місяці за Аскольдом дивився я.

Олеся розповідає, що познайомилася з Русланом у 13 років.

— Він був близьким другом моїх батьків. Якось я, тато та Руслан їхали на виставку рушників до Тернополя. Дорогою я закохалася в нього. Побралися ми 29 жовтня 2006 року.

До Олесі підходить історик Юрій Морозко. Каже, що упрошував свою дружину поміряти сірий сарафан, який підв"язується під грудьми. Та вона відмовилася. Сказала, що в неї інші габарити.

Зараз ви читаєте новину «Олеся Теліженко шиє одяг для Віталіни Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути