Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 05:31

Олени Коцюбовської не стало на Стрітення

Автор: Фото надала Катерина Кулик
  Вінничанка Олена Коцюбовська закінчила Вінницький політехнічний ­інститут. У неї залиши­лися чоловік і четверо дітей
Вінничанка Олена Коцюбовська закінчила Вінницький політехнічний ­інститут. У неї залиши­лися чоловік і четверо дітей

23 лютого справили дев'ятини за вінничанкою 50-річною Оленою КОЦЮБОВСЬКОЮ. Вдруге захворіла на коронавірус. Померла на Стрітення.

— Олена вперше перенесла ковід торік на Великдень. Цього разу він з'їв її легені, — розповідає чоловік 51-річний Олександр. — Місяць пробула в реанімації з кисневою маскою. В останні п'ять днів її підключили до апарату штучної вентиляції.

Олена підхопила вірус під час гостин у Києві, вважають рідні. Там святкувала Новий рік. Лежала у Вінницькій інфекційній лікарні. Її легені були вражені на 99%.

— Востаннє зустрілася з Оленою на похороні моєї баби у вересні. Вона мене обнімала тоді так міцно. Я й подумати не могла, що бачила її останній раз, — каже знайома 32-річна Катерина Кулик. — Після того як Олену підключили до апарату вентиляції легень, її собака Бона перестала їсти. І так п'ять днів. Почала знову лише наступного дня після похорону.

Олена Коцюбовська закінчила Вінницький політехнічний університет. Гарно малювала. Вміла шити.

— У 1990-ті, часи дефіциту, пошила мені бальну сукню. Я була партнеркою її сина на танцях, — говорить Катерина Кулик. — Коли пізніше почала писати, Олена розказала мені багато цікавих історій. Чула їх від своєї баби Люби. Вони стали частиною сюжету книжки "Пригоди француза в Україні".

Олену Коцюбовську поховали в селі Агрономічне в передмісті Вінниці. У неї залишилися сини 33-річний Андрій, Дмитро, 26 років, 19-річний Артем і донька Анна, 9 років.

— Після смерті батьків Олена чотири роки доглядала свою тітку Любов, яка осліпла. Її не стало 2018-го. Ніхто й не думав, що піде так швидко після неї, — каже Катерина Кулик. — Попрощатися з Оленою прийшли так багато людей, що не вмістилися і стояли на вулиці. В неї був мільйон друзів. Для всіх мала час і підтримку. Когось навчила молитися, в когось хрестила дитину, комусь купувала подарунки в подорожах за кордоном. Їхній дім був осередком свята.

Зараз ви читаєте новину «Олени Коцюбовської не стало на Стрітення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути