четвер, 02 грудня 2021 05:45

Олександр Омельченко мав шість машин

Автор: УНІАН
  Олександр Омельченко сім років був мером Києва. 2006-го програв вибори Леоніду Черновецькому
Олександр Омельченко сім років був мером Києва. 2006-го програв вибори Леоніду Черновецькому

29 листопада на Байковому кладовищі в Києві поховали колишнього мера столиці Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА. Він помер минулого четверга на 84-му році.

— Батько мав багато супутніх недуг. А потім захворів на коронавірус. Це ще більше підкосило здоров'я. Медики намагалися його реанімувати, але нічого не змогли зробити, — каже син 53-річний Олександр Омельченко.

За спеціальністю Олександр Олександрович був будівельником. Трудився на підприємствах Київ­міськбуду. Був генеральним директором Київ­реконструкції. З цієї посади прийшов працювати до Київської міськдерж­адміністрації. 1996 року тодішній президент Леонід Кучма призначив його головою. Омельченка двічі обирали мером столиці — був на посаді сім років. 2006-го програв вибори Леоніду Черновецькому.

— Сан Санич був "жайворонком". Прокидався дуже рано. Робив зарядку і їхав на роботу, — розповідає бізнесмен 61-річний Григорій Корогодський. — Коли ми з партнерами зводили торговельний центр "Глобус", він проводив наради о сьомій ранку на будівництві. І я мав бути присутній. Бо тоді рішення приймалися на місці, а не розписувалися на служби, як зараз. Він був потужною людиною і справжнім господарем.

— Якось Сан Санич полетів на один із моїх боксерських поєдинків, що відбувався у Нью-Йорку. Взяв із собою дуже багато українських прапорів. Роздавав їх присутнім у залі. Після бою навіть темношкірі глядачі, які вболівали за американського боксера, були із синьо-жовтими стягами, — розповідає мер Києва Віталій Кличко, 50 років.

Омельченко захоплювався бджолярством. Мав власну пасіку. Був шанувальником боксу, футболу й хокею.

— У день викурюю по дві пачки цигарок, але при цьому нормально почуваюся, — казав Олександр Олександрович три роки тому. — Я фізично добре підготовлений з дитинства. І зараз не скаржуся. Можу добре випити-закусити, але ніхто ніколи не бачив мене п'яним.

Мав шість автомобілів. Кілька разів потрап­ляв у серйозні дорожньо-транспортні пригоди. 2009-го насмерть збив пішохода поблизу Кончі-Заспи під Києвом. Через пів року міліція закрила справу, не знайшовши в діях Омельченка складу злочину. 2015-го його автівка збила жінку, яка померла від отриманих травм. Тоді провину на себе взяв його водій.

Був у шлюбі з інженеркою 76-річною Людмилою Леонтіївною. Виховали синів Ярослава й Олександра. Обидва займаються бізнесом.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Омельченко мав шість машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути