четвер, 30 вересня 2010 18:04

Олександр Лукашенко став президентом через 19 років після весілля

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, 55 років, навчався разом зі своєю майбутньою дружиною Галиною у школі. Дівчина переїхала з сім"єю у село Рижковичі Шкловського району після сьомого класу. Мала добру бібліотеку, багато читала. Лукашенко був  на клас старший. Галина розповідає, що він довго не наважувався підійти до неї.

— Саша був гарний. Часто вів шкільні свята. У нього були закохані багато дівчат. Через це мені діставалося. Мовляв, приїхала і найкращого хлопця забрала, — розповідає Галина.

Після школи Олександр вступив до Могильовського інституту на історичний факультет. Через рік туди пішла вчитися Галина. 1975-го, коли він був на четвертому курсі, а вона на третьому, — одружилися.

Матір"ю третього сина президента стала його особистий лікар

У подружжя народився син Віктор. Купили квартиру в Могильові. Галина влаштувалася вчителювати в школі. Син хворів, тому сім"я повернулася у Рижковичі. Галина Лукашенко живе там дотепер. У селі не більше як 300 хат. Дороги заасфальтовані, на вулицях чисто. Рижковичі обгороджені бетонним парканом. За порядком стежать працівники Комітету державної безпеки. Відколи Олександр Григорович став главою держави, його дружина майже не виходить у світ. Рідко їздить до Мінська.

У 1990-х у пресі з"явилися фотографії першої леді, яка доїть корову Мілку.

Галина у шлюбі з Олександром Лукашенком 35 років. У них двоє синів.

Третій син народився у глави держави шість років тому. Матір"ю Миколи стала особистий лікар Лукашенка, Ірина Абельська із Бреста. Микола супроводжує батька навіть на офіційних зустрічах. Білоруси жартують, що Лукашенко готує позашлюбного сина на свого наступника.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Лукашенко став президентом через 19 років після весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути