пʼятниця, 20 серпня 2010 06:33

Олегові Табакову виповнилося 75 років

Автор: фото з сайта www.rian.ru
  Актор і режисер Олег Табаков із дружиною, актрисою Мариною Зудіною, дітьми Марією та Павлом у дворі Московського художнього академічного театру. Там 17 серпня Олег Павлович  відзначав своє 75-річчя
Актор і режисер Олег Табаков із дружиною, актрисою Мариною Зудіною, дітьми Марією та Павлом у дворі Московського художнього академічного театру. Там 17 серпня Олег Павлович відзначав своє 75-річчя

У дворі Московського академічного театру, яким керує Олег Павлович, його зустріли барабанним боєм і вигуками "Ура!". Прийшли привітати тільки найближчі друзі: актори Ірина Мірошниченко, Сергій Юрський, Андрій М"ягков, Рената Литвинова, Веніамін Смєхов. Ще одне святкування відбудеться 14 листопада. Табаков хоче зібрати всіх артистів, які зараз роз"їхалися на літні гастролі.

Для гостей накрили столи. На них були молочні поросята, раки й чорна ікра. Частування організував син іменинника ресторатор Антон.

Театр "Табакерка", який очолює Табаков, подарував йому фірмові валізи від Луї Віттона. Від МХАТу піднесли велотренажер і крокомір.

— Я людина вагома, 104 кілограми, — жартує ювіляр.

4-річна донька Марія зробила аплікацію — курча. А 44-річна дружина актриса Марина Зудіна готує сюрприз до 14 листопада. Каже, це буде ювелірна прикраса на замовлення. З Олегом Павловичем вони одружені 15 років. Доти 10  років приховували свій роман. Табаков викладав у державному інституті театрального мистецтва, а Марина була його студенткою. Коли завагітніла, покинув дружину Людмилу Крилову, з якою прожив 34 роки.

— Я закохалася в Олега, коли була у дев"ятому класі, — згадує 71-річна Людмила Крилова. Побувала на його спектаклі, — й усе. Поступила в Щепкінське училище. Роками думка, що можу з ним познайомитися, гріла моє серце. Наш роман зав"язався на фільмі "Добровольці" буквально в першу ж ніч. Через чотири дні всім казала, що вийшла заміж. Олег сердився: "Як ти могла? Ми ж не розписані". Весілля гуляли в старому ресторані. Мене внесли  в картонній коробці й кажуть Олегові: "Ось вам подарунок".

1960-го в подружжя народився син Антон.

— Ми жили в комуналці, з нянькою за шафою. Спав Антошка у валізі, я боялася, що кришка закриється і він задихнеться.

Після зради чоловіка подружжя не спілкується. 44-річна донька також не змогла пробачити батька. Вона покинула акторську професію, не показує йому онука.

Під час розлучення Табаков виплатив екс-дружині $120 тис. Залишив їй усе майно, доньці купив 2-кімнатну квартиру. Для життя в новій родині взяв позику в банку.

— Я вдячний долі за роки, прожиті з Люсею, — говорить актор. — Одружилися ми по любові, довгий час були щасливі. А потім я покохав студентку.

Марина Зудіна народила сина Павла і доньку Марію.

Олег Табаков грає 95 спектаклів на сезон, знявся у понад 100 стрічках. Не знімається в серіалах і рекламі.

Дуже любить гарну кухню.

— У 29 років у мене був інфаркт, бо спав по 4 години на добу. Відтоді їжа і сон тільки за розпорядком.


У театрі Олега Павловича називають Льоликом


Київський режисер Сергій Проскурня, 52 роки, знайомий з Олегом Табаковим із 1980-х:

— Театральне прізвисько Табакова — Льолик, — сміється. — Він виставляє перед собою щит своєї неповторної усмішечки. Це обеззброює будь-якого супротивника й вирішує всі проблеми. В юності я поступав у московські театральні вузи. Зі мною вступав син Табакова Антон. Він пройшов, а я — ні.  Андрій М"ягков, який довів мене до третього туру, сказав: "Вы же не сын народного артиста". Пізніше я перетнувся з Льоликом у Москві, на театральних лабораторіях. Підійшов до нього в ресторані Будинку актора й розповів про свої гризоти: "Из-за вашего отпрыска, Олег Павлович, я не поступил". А Табаков: "Зато где ты теперь, а где Антон? Ты учишься в Киеве,  у больших мастеров. А он как был оболтусом, так и остался. Будь счастлив, что не остался в Москве".


Зараз ви читаєте новину «Олегові Табакову виповнилося 75 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути