вівторок, 20 лютого 2018 00:20

Оксану Козанчин з інсультом викинули на вулицю

Автор: WWW.FACEBOOK.COM
  ­Оксана ­Козанчин із села Бране Поле Богуславського району Київської області працювала на сортуванні овочів у Польщі. Роботодавець покинув її хвору на лавці. Через те, що вчасно не отримала медичної допомоги, жінку паралізувало
­Оксана ­Козанчин із села Бране Поле Богуславського району Київської області працювала на сортуванні овочів у Польщі. Роботодавець покинув її хвору на лавці. Через те, що вчасно не отримала медичної допомоги, жінку паралізувало

У Польщі роботодавець вивіз хвору українку 43-річну Оксану Козанчин на вулицю та кинув на лавці. Повідомив поліцію, що в парку сидить жінка напідпитку. Оксана родом із села Бране Поле Богуславського району Київської області. Разом із сестрою жила та нелегально працювала на фермі в місті Сьрода Великопольська, пакувала овочі.

— Із працедавцем Анджеєм співпрацювали вдруге, — розповідає сестра Наталія Харченко, 41 рік. — Уперше влаштовувалися легально через українське агентство. Працювали півроку. Потім приїхали знову. На цей раз він не захотів підписувати договір про офіційне працевлаштування. Переконував, проблем не буде. Ми погодилися. Хотіли заробити грошей на ремонт будинку. Господаря знали — на гроші не обманював. На свята платив премії, на Різдво дав по 100 злотих — близько 800 грн.

Коли на роботі в сестри підвищився тиск, Анджей посадив нас у машину. Майже годину возив по місту. Часто телефонував комусь, але розібрати його польську не могла. Оксані стало гірше, вона не могла говорити й самостійно пересуватися. Він привіз нас у парк в місті Познань, посадив на лавку. Викликав поліцію і наказав відповісти, що ми його не знаємо.

Оксану Козанчин забрали до познанської лікарні міністерства внутрішніх справ. Діагностували інсульт. Через пізно надану допомогу в жінки паралізувало правий бік. Зараз вона у важкому стані. Вартість лікування майже 130 тис. грн. За три дні поляки зібрали для неї втричі більше.

— Проти працедавця порушили дві справи. Кримінальну — за фактом ненадання медичної допомоги особі, що загрожувало позбавленню життя, та адміністративну, за нелегальне працевлаштування. Тривають слідчі дії, — каже керівник консульського відділу посольства України у Варшаві 40-річна Світлана Криса. — Винуватець надав письмове зобов'язання оплатити повний курс лікування, а також реабілітацію потерпілої на території Польщі. Суму щомісячного відшкодування у зв'язку з тимчасовою втратою праце­здатності визначить суд.

Зараз ви читаєте новину «Оксану Козанчин з інсультом викинули на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути