Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2009 08:10

Оксана Блащук крутить вогняні кола

25-річна Оксана Блащук із Черкас узяла участь в кастингу другого сезону  шоу "Україна має талант" на телеканалі СТБ. Крутила навколо себе на ланцюгах підпалені кулі. Це мистецтво виникло в Новій Зеландії. Місцеве плем"я маорі використовувало м"ячі на мотузках, тренуючи швидкість, координацію і граційність. Оксана навчилася жонглювати вогнем самотужки.

— На кастинг прийшла о восьмій ранку. Бо вже в обід у мене був запланований виступ на весіллі. Попросилася, щоб пустили без черги, бо треба бігти. Виходжу на сцену, звертаюся до освітлювача: "Саша, погаси світло, щоб у залі була повна темрява". Оператор заперечує: ні, бо камера не зніме. А тоді розсердився: робіть що хочете! Коли завершила виступати, телевізійники мені аплодували. Почали допитуватися, чи не страшно. Страшно, — кажу. Це як секс:  боїшся, але дуже приємно.

Два роки тому на березі Чорного моря в Севастополі побачила двох дівчат які крутили вогняні кола. Одна з них була на восьмому місяці вагітності.

— Я знала злачне місце, де під барабанний дріб вони крутили фаєр-шоу. Попросила навчити. Та вони не схотіли відкривати секретів. Порадили лише зав"язати в гетри гречку і крутити. Гетри рвалися, гречка розліталася по всій квартирі. Синяків не було лише на обличчі.

Оксана Блащук працює акторкою в обласному музично-драматичному театрі. З файєр-шоу виступає на вечірках і корпоративах. Для вогняного кола використовує 10-метрову азбестову мотузку. Вмочує її в гас.

— За раз керосину згоряє на 100–200 гривень. Купляю в будівельному відділі супермаркету, за літр плачу 35 гривень. Спочатку соромилася брати гроші. Але подруга каже: номер стриптизерки в ресторані коштує півтисячі, поважай себе і свою працю. Беру за виступ 300 гривень, з вогнем із рота — 500.

Питаю, чи траплялося ковтати гас.

— Доводилося, бо набираю в рот максимально. Роблю сім вогняних вибухів. Спочатку — чотири, наприкінці ще три. Глядачі дивуються, бо вдруге керосину в рот не набираю. Жартують: "Ой, цій дівчині більше не наливайте".

Мати артистки з вітчимом і 32-річним братом Станіславом живуть у Кривому Розі.

— Я була хижа до навчання, багато читала. Мама думала, що буду адвокатом чи юристом. Каже, на артистів вчаться ледачі. На сім бюджетних місць у театральний коледж Дніпропетровська пробувалося 109 дівчат. Дала собі слово, що не вийду з приміщення, доки не візьмуть. Хотіла виконати пісню Земфіри, але мені сказали: не дай Бог, при директорові скажеш російське слово. Я переписала "Ніч яка місячна, зоряна, ясная". Починаю співати і розумію, що виконую на мотив Земфіри. Коли вийшла в купальнику, директор питає: "Оксано, а якої ви породи?". Він із Західної України, мав на увазі — якого я роду. Бо відчуває, що погано з українською. У мене мама — худа, каже знайомим: "Є порода свинячих, а є — гончих. От ми з Ксюшею — гончі". Кажу директору: я — гонча. Комісія вже падає зо сміху. Пройшла на безкоштовне.

Це як секс: боїшся, але дуже приємно

Оксану запросили на роботу 10 театрів.

— За тиждень треба було визначитися. Об"їздила всі, не встигла лише в Черкаси. На випуску режисер із Черкас сказав — як буде кепсько, згадай наш театр. Через півроку в Севастополі зрозуміла, що не хочу там працювати. Приїхала в Черкаси. Рік жила в готелі, тепер винаймаю житло. Обіцяють квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Блащук крутить вогняні кола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути