середа, 11 травня 2016 07:35

"Один із фанатів подарував барабан за три тисячі доларів"

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Катерина Кузякіна із села Ясногородка Макарівського району на Київщині бере участь у міжнародному конкурсі юних барабанщиць
Катерина Кузякіна із села Ясногородка Макарівського району на Київщині бере участь у міжнародному конкурсі юних барабанщиць

— Катя — очень послушный ребенок, но непоседливый. Ей постоянно нужно что-то делать или куда-то бежать. На одном месте она и 10 минут не выдержит. Удивляюсь, как она три часа без перерыва может сидеть за барабанной установкой и играть, — каже 36-річна Лариса Кузякіна з села Ясногородка Макарівського району на Київщині.

Її донька 7-річна Катерина грає на барабанах. Зустрічаємося на столичному Подолі біля магазину "РеалМюзік". Із батьками дівчинка приїхала сюди вибирати барабанні палички.

— Змалечку Катя була ритмічною дитиною, — розповідає Лариса. — Торік старша донька Лєра помітила, як вона відбиває ритм звичайними паличками для суші. Зняла це на телефон. А ввечері показала запис батькові. Він — режисер, знається на музиці. Коли побачив відео, здивувався: "І чого я не міг раніше розгледіти її талант?" Наступного дня попросив у знайомих старі барабанні палички. Катя з рук їх не випускала. Приходила зі школи, робила уроки, а потім умикала музику й до вечора вигравала мелодії на батьковому столі.

Катерина обіймає матір за талію.

— Если бы родители разрешали, я бы и до утра могла играть, — каже.

— Коли Каті виповнилося 5 років, купили їй барабанну установку, — продовжує Лариса. — Взяли найдешевшу, бо грошей на дорожчу не маємо. Чотири рази Катя займалася з викладачем. Він показав, як правильно тримати палички, як сидіти за барабанною установкою. Далі його уроки оплачувати просто не змогли. Тепер старша сестра вмикає Каті уроки через інтернет. Літню кухню наш тато переобладнав під студію. Щоб була гарна звукоізоляція, всередині обшив стіни матрацами, а стелю — пінопластом. Сусіди чують, як грає Катя. Але не скаржаться. Одна жінка казала: "Хай грає частіше. Під її музику город саджу і полю набагато швидше". Улітку донька просить, щоб барабани виносили на вулицю. Минулого літа на свій день народження влаштувала концерт. Сусіди повиходили, щоб послухати.

Кузякіни заходять до магазину. Беруть дві пари барабанних паличок. Їх вартість оплатив фанат Катерини.

— На початку березня в інтернеті виставили запис, як Катя барабанить під пісню "Накрило" гурту "Медхедс". Вони знайшли наш номер і подзвонили. Запросили доньку на репетицію. Коли почули її гру, були шоковані. Запропонували виступити з ними в "Докер Пабі".

— Потім подзвонив Віктор Павлік і каже: "Якщо виступиш зі мною, вручу тобі багато подарунків". Після концерту подарував букет троянд, стілець і сплешки — тарілки для барабанної установки. Наступного дня після виступу нам зателефонував Катін фанат. Подарував їй барабан за 3 тисячі доларів. Він не представився. Здогадуємося, що байкер.

Зараз Катерина бере участь у міжнародному конкурсі юних барабанщиць "Хіт лайк а гьол".

— Дізналися про цей конкурс через інтернет. Одразу надіслали туди записи Каті. Поки що донька лідирує в номінації "глядацькі симпатії". Катя — наймолодша учасниця. Решта дітей мають більше шансів на перемогу, бо займаються на барабанах по сім-вісім років.

Дівчинка має сестер 14-річну Валерію та Анастасію, 1 рік.

— Лєра мріє стати режисером, — каже Катерина. — Вона мене знімає і викладає записи в інтернет. Насті танцює, коли грає на барабанах. Кілька разів забирала в мене палички й грала. Але тато не хоче, щоб сестра цим займалася. Каже: "Вистачить однієї барабанщиці".

Зараз ви читаєте новину «"Один із фанатів подарував барабан за три тисячі доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути