Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 14:06

"Одягнувся в усе біле і поїхав у лікарню. Звідти не повернувся"

"Мальчик, я тебе пророчу "Молодой театр", — пригадує актор 30-річний Артем МАРТИНІШИН слова старшого колеги Валерія Шептекіти, коли той приходив дивитися на його дипломні вистави в університеті. Помер від коронавірусу на 81-му році. 13 липня за ним справили сороковини.

Автор: ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM
  Валерій Шептекіта більш як 40 років був актором столичного ”Молодого театру”. Зіграв у 120 виставах. Знявся у понад 40 стрічках
Валерій Шептекіта більш як 40 років був актором столичного ”Молодого театру”. Зіграв у 120 виставах. Знявся у понад 40 стрічках

— Востаннє бачилися з ним 8 травня на спектаклі, — розповідає Артем Мартинішин. — Після того він захворів. Лягати в лікарню відмовився. За життя ніколи не пив ліків і не звертався до медиків. Цього разу заманили — сказали, треба здати тест. Одягнувся у все біле і поїхав. Більше звідти не повернувся. Тримали з ним зв'язок через лікарку, бо не користувався мобільним телефоном. Вважав, що радіохвилі погано впливатимуть на його чоловічу силу.

Валерій Шептекіта закінчив Київський інститут театру, кіно і телебачення ім. Івана Карпенка-Карого. З 1979 року працював у "Молодому театрі". Зіграв у 120 виставах. Знявся у понад 40 стрічках. 2019-го в серіалі "Папік" виконав роль друга головного героя.

— В останні дні Валерій виглядав так само, як і 15 років тому. Здавалося, він вічний і має нескінченну енергію. Одягався надзвичайно стильно, ніби від кутюр'є. Завжди мав шляпу, шкіряні речі, блискучі ботфорти. Через незвичний вигляд на нього всі звертали увагу. Шляпа обов'язково мала бути в колір взуття. Якщо вона біла, то й ботфорти також. У метро він піднімався вгору по ескалатору і всіх обганяв. Я за ним не встигав, бо лінувався, — говорить Мартинішин. — Валерій мріяв зіграти у мюзиклі "Дон Кіхот і Санчо Панса". Його Санчо Пансою мав стати я. Представляв мене так, коли з кимось знайомив. Він любив молодь і був із нами на рівних.

Валерій Шептекіта раніше був одружений з актрисою Іриною Кравченко, Їхній син 39-річний Євген Шептекіта — артист-вокаліст Київської опери.

Зараз ви читаєте новину «"Одягнувся в усе біле і поїхав у лікарню. Звідти не повернувся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути