пʼятниця, 02 лютого 2018 05:35

"Про неї погана слава ходить по селу. Зустрічається з одруженими чоловіками"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Внучка почала красти гроші, — розповідає у листі Людмила Володимирівна із міста Кривий Ріг Дніпропетровської області. — Спочатку просила то на ремонт школи, то на репетитора. Як з'ясували згодом, нічого такого здавати не треба було. Куди вона дівала гроші, ми не знаємо. Тепер почали зникати з дому то 200, то 300 гривень. Донька підозрює, що Вероніка попала в погану компанію чи почала вживати наркотики".

Листи коментує київський біо­енергетик Валентина Гавура. Запалює свічку, сканує долонею фото Вероніки. Дівчина худа і висока, у джинсовому комбінезоні.

— Виносити з дому гроші та цінні речі онуку заставляють дів­чата, які видають себе за подруг. Прохання розірвати з ними стосунки навряд чи дасть результат. Бо навчається із кривдницями в одному класі. Щодня потерпає від їхніх погроз. Ті лякають, ніби розкажуть усій школі, що батько Вероніки сидить у в'язниці. Ховайте гроші, тримайте їх на картці. Що менше готівки буде вдома, то менше спокуси виникатиме. Поговоріть з онукою відверто. Вона не проти змінити школу та колектив.

"Діти дорослі, а свого житла досі не мають, — пише 59-річна Наталія Вікторівна з Полтави. — Доньці Олені 32 роки. Отримала дві вищі освіти, але сім'єю обзавес­­тися не може. Чотири роки прожила у цивільному шлюбі з хлопцем, якого кохала. Але стосунки у них не склалися. Два роки зустрічалася з іншим. Він розведений. Життя у них не клеїться, але розходитися з ним донька боїться. Від нього залежить її робота. А в неї кредит у банку. Треба працювати, щоб борг повернути. Сину Сергієві 36 років. Від першої дружини має 11-річного сина. Сергій живе із другою жінкою, яка теж народила йому сина".

Надсилає світлину доньки. Вона кароока, у міні-спідниці, сірих панчохах і замшевих чоботах.

— Олена повинна зробити вибір — або щаслива без чоловіка, який поруч, або нещасна у стосунках, які він нав'язує їй. Що швидше порве з кавалером, то більше шансів має зустріти свою долю. До 35 років узаконить стосунки з чоловіком, що на кілька років молодший за неї. Житимуть в орендованій квартирі. Після народження первістка зять подасться на заробітки. Привезе перший внесок на квартиру. Решту виплачуватимуть частинами, бо житло придбають у кредит. Син Сергій побереться із цивільною дружиною, коли та буде вдруге при надії. Квартиру орендуватимуть. Батьки невістки допоможуть сім'ї розпочати власний бізнес.

"Онуку 4 роки, — пише вінничанка Лариса, 51 рік. — Живуть із донькою у старій квартирі, що їм залишили батьки чоловіка. Зять Ігор поїхав на заробітки в Німеччину. Донька часто проситься переночувати у нас. Боїться залишатися сама вдома. Онук Женя спілкується з привидом. Ми спочатку не сприймали його розповіді серйозно. Але були шоковані, коли заходили до кімнати, а він із кимось активно говорив. Хоча поруч нікого не було. Запитали в Жені, кого він бачить. Каже, що дядька з бородою. Порозпитували сусідів. До того, як батьки зятя купили цю квартиру, у ній жило літнє подружжя. Їхній син скоїв самогубство, коли дружина подала на розлучення. Повісився у кімнаті, що ми переробили в дитячу. Мав бороду і волосся до плечей".

— Оселю слід негайно освятити. Скористайтеся водою, що принесли з церкви на Водохреще. Вона має сильні властивості. Усі кімнати в квартирі обійдіть із запаленою освяченою свічкою. Не минайте жодного кутка. Дитина після того перестане бачити привида. Душа самогубця не може знайти спокою. Вона ніби зависла між небом і землею. Таких привидів найчастіше бачать діти до 6 років. Через це замикаються в собі, погано сплять, часто плачуть і нездужають. Те ж саме буває у приміщеннях, де сталося убивство чи довгий час лежала тяжкохвора людина.

"Сама виховала племінницю Дашу, — пише 62-річна Оксана Данилівна з Хмельниччини. — Її мати померла рано. Батько одружився вдруге. Покинув дитину, бо мачуха не хотіла займатися нею. Ми з чоловіком дітей не мали. Взяли Дашу до себе. Була нам як рідна донька. Зараз живе окремо. Сімейне життя не склалося. Чоловік покинув. Про неї погана слава ходить по селу. Зустрічається із одруженими чоловіка­ми. Дехто з них залишається в неї ночувати. Я пробувала говорити з Дашею. Але у неї складний характер. Посварилися. Вже другий місяць не хоче зі мною розмовляти, на дзвінки не відповідає".

У конверт вкладає фото Дарини. Вона має довге руде волосся. Щоки та ніс вкриті ластовинням. На грудях — родима пляма завбільшки з яйце.

— Даша вдруге вийде заміж у вересні. Чуткам довіряти не варто. Мала стосунки з одним одруженим чоловіком. Але ще до Нового року розійшлася з ним. Його дружина про роман не здогадується. Зараз Дарина зустрічається з чоловіком із сусіднього села. Він розлучений, має двох синів від першого шлюбу. Племінниця завагітніє від нього влітку. Коханий покличе жити до себе. Підтримайте її вибір. Після весілля односельчани перестануть доймати вас чутками.

"Донька сердиться на мене, бо завагітніла одночасно з нею, — пише рівнянка Любов Дмитрівна, 45 років. — Ображається, що її донька буде одного віку з сестрою. Каже: "Вам шістьох дітей замало. Навіщо знову завагітніла? Хто тебе просив? Роби аборт, щоб сусіди не сміялися з нас". Я розплакалася. Не можу пробачити їй ті слова".

Біоенергетик дістає з конверту фото багатодітної родини. Жінка у синьому халаті обіймає вусатого чоловіка в джинсовій сорочці. Поруч туляться двоє хлопців і четверо доньок.

— Народите на місяць раніше за доньку. Спробуйте пробачити образу. Шкодує, що завдала вам болю. Але гординя не дозволяє їй вибачитися. Це не остання ваша вагітність. 2019 року знову будете при надії. Народите двійню.

Зараз ви читаєте новину «"Про неї погана слава ходить по селу. Зустрічається з одруженими чоловіками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути