пʼятниця, 01 серпня 2008 16:50

Ніколь Кідман у школі дражнили "шваброю" і "морквиною"

Автор: фото: REUTERS/Richard Brian
  Актриса Ніколь Кідман із чоловіком співаком Кейтом Урбаном на 43-му фестивалі музики кантрі в американському Лас-Вегасі 18 травня 2008 року
Актриса Ніколь Кідман із чоловіком співаком Кейтом Урбаном на 43-му фестивалі музики кантрі в американському Лас-Вегасі 18 травня 2008 року

Австралійська акторка 41-річна Ніколь Кідман повертається в кіно. 7 липня 2008-го вона народила доньку Санді Роуз. З англійської її ім"я означає "недільна троянда". До цього в інтерв"ю актриса запевняла, що готова облишити шоу-бізнес. Але тиждень тому знялася у фільмі "Австралія", де грає англійську аристократку. Дитину доглядає нянька.

— Іще дві стрічки — і я, напевне, залишу кіно, — не відступається від свого актриса. За 25 років вона зіграла понад 50 ролей.

Кідман народилася в американському місті Гонолулу, штат Гаваї. Її батьки — уродженці Австралії. Батько Ентоні Девід був біохіміком, мати Джанель Енн — учителькою. Коли Ніколь виповнилося 4 роки, сім"я переїхала до Сіднея.

Дівчину виховували суворо. Батько змушував її щоранку по 50 разів віджиматися від підлоги. Мати була феміністкою.

— Я мріяла про Барбі, але мама називала цю ляльку "дурнуватим втіленням чоловічих фантазій", — розповідала Кідман. — Якось украла Барбі в магазині. Ховала її від матері.

У дитинстві Ніколь комплексувала через високий зріст. У 13 років мала 175 см. Однокласники дражнили її "шваброю" та "морквиною" — через яскраве руде волосся. У 14 Ніколь почала займатися балетом. Згодом записалася у драматичний гурток.

— Моя донька кривлятиметься на сцені? Яка ганьба! — кричав на Ніколь батько.

— Та пішли ви! — заявила дівчина. — Що хочу, те й робитиму.

Із 15 років Кідман грала в австралійських серіалах. 1989-го її запросили до Голлівуда для зйомок у фільмі "Дні грому". Там вона закрутила роман із актором Томом Крузом, старшим на 5 років. Заради Ніколь він покинув першу дружину, актрису Мімі Роджерс.

— Том підкорив мене любов"ю до стрибків із парашутом, — зізнавалася акторка. — Якось заради мене зробив у повітрі сальто на величезній швидкості.

Кідман ніяк не могла завагітніти. У неї сталося два викидні. Зрештою подружжя вирішило всиновити дітей. 1993-го в них з"явилася прийомна донька Ізабелла, а за два роки — темношкірий Коннор Ентоні. Нині дітям 16 і 12 років.

Якось украла Барбі в магазині

— Коли вони були зовсім маленькими, Том міняв їм пелюшки й годував уночі з пляшечки, — згадує актриса.

2001-го року Том закрутив роман із акторкою Пенелопою Крус. Про своє розлучення Ніколь дізналася із випуску теленовин.

— Диктор спокійним голосом повідомив, що Том Круз зібрався розлучатися. У мене із рук випала склянка із соком, — розповідала Кідман. — Я відразу зателефонувала до Тома, який тоді був на зйомках. Він сказав лише: "Мені шкода".

Кажуть, тоді актриса була на третьому місяці вагітності. Після розлучення в неї стався викидень. У Кідман почалася депресія.

— Я кричала на дітей, плакала ночами, — ділилася актриса. — Урятувала тільки робота.

Після розлучення кар"єра Ніколь пішла вгору. 2002-го вона отримала "Оскар" за роль у стрічці "Годинник".

— Нарешті я знову насолоджуюся високими підборами, — стала жартувати актриса. Круз був нижчим за неї на 10 см.

У січні 2005-го Кідман на вечірці в Сіднеї познайомилася з австралійським співаком Кейтом Урбаном, молодшим за неї на рік.

— Мені зовсім не хотілося зав"язувати серйозні стосунки, — розповідала. — Та Кейт настирливий. Я залишила йому свій телефон, але Кейт передзвонив аж через тиждень. Увесь цей час я хвилювалася, що більше його не побачу.

До знайомства з Кідман Урбан кілька разів лікувався від алкоголізму. Запевнив Ніколь, що вже цілком здоровий. Вони побралися 2005-го. Однак за місяць після весілля чоловік знову запив. Кідман умовила його пройти двомісячний курс лікування.

— Після цього ми стали ще ріднішими, — тішилася актриса.

Прийомні діти живуть із Кідман та Урбаном. Нещодавно подружжя придбало особняк у містечку Нешвіл, штат Теннессі.

— Там гарна природа, поряд із нами живуть олені! — радіє актриса. Вона має ще будинки у Нью-Йорку, Беверлі Хіллз і Лондоні. У подружжя є дві вілли в Колорадо та Сіднеї.

Кідман кілька років поспіль визнавали найбагатшою жінкою Австралії. Її статки оцінюють у $155 млн. За роль актриса отримує майже $16 млн.

1967, 20 червня — Ніколь Кідман народилася в Гонолулу, в родині біохіміка й учительки
1982 — уперше знялася в серіалі
1990, 24 грудня — побралася з актором Томом Крузом
1993 — удочерили Ізабеллу; за два роки з"явився прийомний син Коннор Ентоні
2001 — розлучилася з Крузом
2005 — вийшла заміж за співака Кейта Урбана
2008, 7 липня — народила доньку Санді Роуз

Зараз ви читаєте новину «Ніколь Кідман у школі дражнили "шваброю" і "морквиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути