вівторок, 10 жовтня 2017 05:25

"Не здумай робити аборт. Дитину запишеш на мене"

— Коли Віталій уперше зробив пропозицію, відмовилася. Двічі була заміжня. Мала двох дітей, носила під серцем третє. Але він таки вмовив, — каже 32-річна Марина Адаменко з села Тарасівка на Київщині. Три місяці тому одружилася із військовим Віталієм, 32 роки.

Марина Адаменко навчалася в Київському університеті технологій і дизайну. Навчання покинула на другому курсі. Тоді вперше вийшла заміж. Народила двох дітей. Сину Денисові 9 років, доньці Ніні — 5.

— Після двох пологів поправилася на 20 кілограмів, — продовжує. — Вирішила схуднути, бо в дзеркало без огиди не могла дивитися. Думала, й чоловіку буде приємно, коли повернуся до колишніх форм. Почала займатися спортом, їла лише гречку й капусту. За кілька місяців позбулася зайвих кілограмів. Та Сергієві моє перевтілення не сподобалося. Почав ревнувати. Варто було глянути на чужого чоловіка, влаштовував скандал. Одного разу Сергій схопив мене за волосся, заштовхав у автівку і сказав: "Відвезу до хлопців зі своєї будівельної бригади. Вони там тобі, шльондро, покажуть". Зробити цього йому не дав син Денис. Вчепився батькові в ногу й почав кричати: "Відпусти маму". Після цього вирішила — не терпітиму. Потай найняла автівку, винесла дитячі речі й поїхала до матері.

Сергій працював на будівництві. Мав свою бригаду. Марина займалася домашнім господарством.

— Після переїзду треба було самій заробляти, — розповідає жінка. — Пішла працювати в парники, де вирощують троянди. Платили непогано. Винайняла стару хату. Потім узяла її на відкуп. Чоловік просив повернутися. Перестрівав на вулиці, погрожував, бив. Як звернулася до дільничного, відчепився.

За кілька місяців у соцмережі Марина познайомилася з 34-річним Георгієм.

— Після демобілізації він переїхав до мене. Виявилося, знову наступила на ті ж граблі. Чоловік почав випивати, розпускати руки. Коли вже була вагітна від нього, вдарив так, що лопнула барабанна перетинка у вусі. Два тижні лежала в лікарні. Георгія вигнала. Вирішила, більше чоловіків у моєму житті не буде. Якось треба було подзвонити Георгію — домовитися, як забиратиме речі. Відповів незнайомий голос. Виклала все, що наболіло. Розповіла, що вагітна від колишнього чоловіка й думаю робити аборт. Віталій відповів: "Не здумай робити аборт, то великий гріх. Дитину запишеш на мене, допомагатиму". Думала тоді: "Нащо я йому з трьома дітьми? Навколо повно молодих жінок, нічим не обтяжених". Але Віталій почав телефонувати знову і знову. Коли була на восьмому місяці вагітності, ми розписалися. Весілля не гуляли, бо на мій живіт ніяке пристойне плаття не налазило. Місяць тому народила доньку Женю. У свідоцтві записали, що Віталій — її батько. Він в АТО. У кожному СМС пише: "Кохаю тебе, моє сонечко".

Зараз ви читаєте новину «"Не здумай робити аборт. Дитину запишеш на мене"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути