пʼятниця, 16 липня 2010 07:11

Наша туристка ночувала на вулиці в Туреччині

У середу о 18.10 із запізненням на 10 хв. у Львівському аеропорту приземлився Боїнг-737 з українськими туристами. Вони відпочивали в Туреччині від фірми "Карія тур". 5 липня Господарський суд Києва визнав туроператора банкрутом. 8 липня туристів — клієнтів цієї фірми — почали виселяти з турецьких готелів. Або вимагали оплатити номер — по $100 за добу.

— Ми відпочивали у чотиризірковому готелі "Сан Марин", з України було близько 100 чоловік, — розповідає Дмитро Родзяк, 24 роки, у холі аеропорту "Львів". Із на рік молодшою дружиною Анастасією щойно забрав багаж. Їх зустрічає Ігор, батько Дмитра. — 8 липня нам сказали виселятися. Напередодні вигнали дві сім"ї словаків. Але нас було багато, це і врятувало. Ми відмовилися виїжджати.

Подружжя залишилося в готелі до 14 липня.

Першими з України до Родзяків зателефонував менеджер "Агенції горящих путівок", яка продала тури. Це посередник, що реалізовує путівки "Карія туру".

— Пропонували заплатити за проживання в готелі, а у Львові відшкодувати нам витрати, — говорить Ігор Родзяк. — Я сказав сину категорично — ніяких грошей не платити. Вони студенти, ми всією родиною старалися, щоб діти відпочили.

Загалом у Туреччині хотіли виселити 4 тис. відпочивальників, із них  2654 — українців.

— 8 липня жінку з Конотопа виселили, вона ночувала на вулиці, — додає 38-річна Тетяна Горін з Івано-Франківська. — В українське консульство ми не додзвонилися.

Я сказав сину категорично — ніяких грошей не платити

9 липня міністерство закордонних справ Туреччини повідомило, що всі українські туристи залишаються в готелях, ніхто не буде на вулиці.

— Для господаря-турка міністерство не указ. Він казав: "Це мій бізнес". Людей із кожного номера викликали до нього по одному. Але ніхто не поступався, — додає Дмитро Родзяк.

"Карія тур" запевняє: українців виселяли не з її вини. А тому, що закрилася компанія-партнер у Туреччині — фірма "Санспот сіхет". Вона мала сплатити за проживання.

14 липня в Україну з Туреччини повернулися 350 туристів. Решта прилетять до 22 липня.

Від середи в офісі "Карія туру" на бульв. Лесі Українки, 34 у Києві  приймають документи для повернення грошей за викуплені тури, в які люди ще не поїхали.

Зараз ви читаєте новину «Наша туристка ночувала на вулиці в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути