Ексклюзиви
вівторок, 13 червня 2017 06:55

Наречену не випустили на весілля

— Одруження за кордоном — це ризик і додаткові витрати, — розповідає 35-річна Вікторія Кравченко. Мешкає в італійському Мілані, шість років тому заснувала весільну агенцію. Крім організації весіль, допомагає молодятам зібрати документи для шлюбу.

— Майже щотижня одружується хтось з українців. Наші весілля найбагатші навіть за кордоном. Звичайне італійське обійдеться в 5 тисяч євро (14,6 тис. грн. — ГПУ). Найскромніше українське — вдвічі дорожче.

Італійці напечуть кілька видів піци, зроблять бутерброди, кілька десертів. І все. Гості побули пару годин і розійшлися. Для українця головне — їжа й розваги. Не скупляться на тамаду та артистів.

Найчастіше українські жінки знаходять італійських наречених. Рідше за кордоном одружуються двоє спів­вітчизників. Нещодавно покоївка з Херсона виходила заміж за бізнесмена з Харкова. Познайомились у Мілані. На весілля збирали п'ять років. Усім українським гостям оплатили дорогу та готель на три дні. Це весілля коштувало 40 тисяч євро (1,2 млн грн. — ГПУ). Такого в Мілані ще не бачили. Наречені приїхали на лімузині. До церкви прийшла сотня гостей. Італійці думали, що святкує принц.

Останні кілька років часто замовляють весілля тільки для двох. У цей день молодята стрибають із парашутом, підіймаються в гори. У Канаді українка з американцем відсвяткували шлюб у парку — разом із людьми, які там гуляли. Просто неба накрили фуршет. Зібрали від незнайомців удвічі більше, ніж витратили. У середньому кожен дарував по 30 євро (881 грн. — ГПУ).

Найважче організувати приїзд родичів з України. У травні батька нареченої не випустили в Рим, бо він військовий. Був випадок, коли не дали дозволу нареченій. Вона поїхала за документами з простроченою візою. У міграційній службі запідозрили, що шлюб фіктивний. У день весілля прийшла з представником міграційної служби.

Зараз ви читаєте новину «Наречену не випустили на весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути