вівторок, 13 липня 2010 03:01

Найнижча в світі матір народила третю дитину

Автор: фото з сайта www.ukranews.com
  Американка Стейсі Геральд (посередині) з чоловіком Віллом і трьома дітьми. Стейсі має зріст 71 сантиметр. У неї крихкі кістки, не ростуть кінцівки і не розвиваються легені
Американка Стейсі Геральд (посередині) з чоловіком Віллом і трьома дітьми. Стейсі має зріст 71 сантиметр. У неї крихкі кістки, не ростуть кінцівки і не розвиваються легені

35-річна Стейсі Геральд з американського міста Драй Ридж у штаті Кентуккі народила третю дитину. Стейсі називають найнижчою у світі матір"ю. Її зріст — 71 см.

— У неї вроджена хвороба — недосконалий остеогенез, — каже її матір Кейт, 59 років. — Через це не ростуть кінцівки, стають крихкими кістки, не розвиваються легені. З дитинства вона пересувалася в інвалідному візку, Коли подорослішала, влаштувалася працювати касиркою до місцевого супермаркету. Я боялася, що Стейсі все життя буде самотня. Але одного дня вона повернулася додому і сказала: "Мамо, я виходжу заміж".

2004-го Стейсі побралася з Віллом, 36 років. Він має зріст 175 см.

— Вілл добре ставиться до доньки. Сам готує і прибирає, а ще навчається в семінарії, бо готується стати священиком.

2005-го Геральд уперше завагітніла. На 28-му тижні їй зробили кесарів розтин. Донька Кетері важила 935 г. За кілька місяців лікарі повідомили: дитина вспадкувала материну хворобу. Друга донька народилася торік. Вона здорова, нормально розвивається і вже переросла матір та сестру.

— Лікарі казали, що я не зможу мати дітей, бо плід розчавить мене зсередини. Сусіди та родичі боялися, що я помру. Остання вагітність проходила важко. Живіт став більшим за мене. Від того я була схожою на м"яч із ручками та ніжками. Через нього не могла обійняти доньок, лягти на ліжко і сходити у туалет. Мій син Малахій народився без зламаних кісток, хоча немовлята, які вспадковують недосконалий остеогенез, часто народжуються з такими травмами. Їхні кістки дуже тендітні та можуть зламатися під час пологів.

Через тиждень після народження в Малахія виявили грижу.

— Лікар вийшов з операційної і сказав, що серце сина зупинилося. Я думала, малюк не виживе, але він переніс дві операції. Ростити трьох дітей непросто навіть для тих, хто має нормальний зріст. Якщо завагітнію знову, все одно народжуватиму. Зробити аборт мене не змусить жоден лікар.

Зараз ви читаєте новину «Найнижча в світі матір народила третю дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути