середа, 21 листопада 2012 06:45

Найдовше волосся в Україні має черкаска

Автор: фото: reuters
 

Черкаска 35-річна Анна Янко має найдовше волосся в Україні — 2,21 м. Її внесли до Національного реєстру рекордів.

— Волосся відрощую з 1994-го, — каже Анна. — Маю світлі коси від природи. Ні разу не з'являлося бажання підстригтися або пофарбуватися в інший колір. Друзі й родичі називають мене Золотоволоскою.

Анна миє голову раз на чотири дні. Півлітрової пляшки шампуню вистачає на два тижні. Сохне голова 6-7 год. Феном дівчина не користується, щоб волосся не плуталося.

— На створення зачіски вранці йде 20 хвилин. Якщо хочу придумати щось новеньке, то можу зачісуватися годину. Найчастіше заплітаю косу. Складно доглядати за волоссям узимку, коли потрібно носити шапку. Усім світловолосим раджу після миття голови ополіскувати коси настоєм ромашки.

— Треба бути унікальною людиною, щоб відростити таке волосся, — говорить перукар В'ячеслав Дюденко. — Коли волосся відростає до 60-90 сантиметрів, воно сповільнює ріст або взагалі перестає рости. Такий результат, як у Анни — це генетична спадковість. У її мами також було довге волосся — до пояса.

Щоб зробити зачіску рекордсменці, В'ячеслав заліз на драбину. Волосся виклав хвилями. Вони будуть модними взимку 2013-го.

Найдовше у світі волосся в індійської черниці — майже 8 м. Але у Книгу рекордів Гіннеса внесли китаянку Ксіє Квіпінгт із косами завдовжки 5,6 м. Найдовше волосся в Росії має Тетяна Письменна з Волгограда — 2,7 м.

Зараз ви читаєте новину «Найдовше волосся в Україні має черкаска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути