пʼятниця, 07 червня 2019 05:10

На фестивалі "Тарасова гора" за оголені груди пригощали коктейлем

Автор: НАТАЛІЯ ПЕЧИБОРЩ
  Квиток на мотофестиваль ”Тарасова гора” коштував 600 гривень. Безкоштовно пропускали дівчат, які самі приїхали на мотоциклі
Квиток на мотофестиваль ”Тарасова гора” коштував 600 гривень. Безкоштовно пропускали дівчат, які самі приїхали на мотоциклі

— У мене були тільки незначні аварії. Коли везуть на каталці, думаєш лише одне — треба мотоцикл відремонтувати. Коли подруга просить обрати — я чи мотоцикл — вибір очевидний, — каже білоруський байкер 33-річний Олексій ЩАНІН.

Разом із товаришем Максимом ДУБРОВСЬКИМ, 28 років, ушосте приїхали на мотофестиваль "Тарасова Гора". Зліт проходить у селі Свидівок під Черкасами на території бази відпочинку "Світанок" біля Дніпра. Байкери з усього світу з'їжджаються сюди 17-й рік поспіль.

Квиток на фестиваль коштує 600 грн. Безкоштовно пропускають дівчат, які самі приїхали на мотоциклі, дітей до 12 років та учасників бойових дій на Донбасі. На вході з байкерами фотографуються дівчата в еротичних костюмах зай­чиків. На території фестивалю учасники облаштовують намети. Куховарять біля вогнища. Із тюків соломи роблять стільці та столи.

— З 2014 року байкери стали більш згуртованими та патріотичними. На дорозі всі рідні, допомагають один одному, — каже організатор фестивалю 49-річний Ашот Арушанов. Він їздить на мотоциклі "Хонда" майже за 460 тис. грн. Ззаду на багажнику прикріплені м'які іграшки. — Щороку родзинкою фестивальної програми була поїздка мотоколоною до Тарасової гори в Каневі. Цьогоріч вона не відбудеться через стан доріг. Байкери кажуть: "Краще поїхати до Європи, бо дороги в Черкаській області — це пекло".

У тіні біля наметів сидять іноземці — естонці, фіни та ісландець. П'ють пиво, слухають музику. Всі мають бороди, одягнуті в темне. Коли питаю, як їм українські дороги, починають сміятися.

— В Украине очень хорошо, люди дружелюбные, но дороги все перекрывают. Едешь — вроде нормально. Вдруг — ту-дух, сюрприз! — говорить російською з акцентом Ерге Евестіш, 50 років, із Естонії. Має довге густе сиве волосся. Борода заплетена у два хвости. Поверх футболки вдягнув шкіряний жилет зі значками. Його мотоциклетний шолом декорований рогами. Приїхав на байку у вигляді дракона. — Мотоцикл купив у США. Катаюся все життя.

— На фестиваль запросили друзі, — говорить англійською ісландець 35-річний Огест Ваїнгюла. Він у джинсовому жилеті на голе тіло, шортах і жовтій шапці. — Багато товаришів відмовилися їхати, бо чули про українські дороги. Але коли бачиш місцевих дівчат, усе відходить на другий план. Очі розбігаються. Вони неймовірно гарні, шкода, що багато з них не знають англійської.

Між наметами учасників фестивалю продають алкоголь, їжу, вироби зі шкіри та сувеніри. Можна зробити татуювання хною чи зачіску — чоловіків безкоштовно обслуговують у голярні.

Біля стенду "Бонневілль-2018" начищає металеві деталі мотоцикла 44-річний Максим ­Сагдієв. Його триколісний байк побив світовий рекорд зі швидкості на міжнародному мотозаїзді у США 2017–2018 років.

— Рекорд — 150 кілометрів на годину, — каже він. — Підготовка коштувала десь 10 тисяч доларів (270 тис. грн. — ГПУ). Гроші давали і побратими-байкери, і друзі. Мотоцикл подарував дід. Байк не змінюю, я однолюб. На ньому можна й лежачи їхати.

Сагдієв проводить змагання ретробайків до 1970 року випуску. У перегонах взяли участь 15 мотоциклістів.

30-річний Дмитро Фесенко із села Рогозів Бориспільського району на Київщині заводить свій триколісний іржавий мотоцикл 1960 року. Оселедець на поголеній голові чоловік заплів у косу. На шкіряній байкерській жилетці показує значки з попередніх мотофестів.

— Купив байк чотири роки тому у знайомого за три тисячі гривень, — розповідає Дмитро. — Під ним жив пес, а зверху — кури. Діти гралися, заправили бак водою. Рік перебирав його. Зовнішній вигляд не змінював. Зимою сіллю посипав, щоби більше іржавів. Коли показував його на виставках, питали: "Це мотоцикл від німців? Де відкопав?"

Катаюся на мотоциклі з дитинства. Батьки кажуть: "Хай буде проклятий день, коли ми купили тобі мопед "Карпати". Як збираюсь на фестиваль, руки трусяться. Це як їхати у санаторій у дитинстві. З байку падав багато разів, та кидати це заняття не хочу.

Бармен за стійкою змішує коктейль для рудоволосої клієнтки. Тут жінки їх безкоштовно отримують, якщо покажуть груди.

— Акция всегда себя окупает — главное, чтобы гости были довольны, — каже бармен 34-річний Сергій. — Право на безкоштовний коктейль мають жінки будь-якого віку. Буває, що й чоловіки показують груди. На цей випадок у нас висить дошка позаду — "еще одним дебилом больше". Таких за день приходить щонайменше троє.

Після змагань із перетягування палиці силач 45-річний Василь Вірастюк поспішає до кафе. Дорогою люди підбігають, щоб із ним сфотографуватися. Він зупиняється на кілька секунд і йде далі. Каже, стає злим, коли довго не їсть.

Було мені років 12, як уперше сів за мотоцикл. Побачив його в однокласника і попросив прокататися. То була "Ямаха Спорт", — розповідає Вірастюк дорогою. — Коли вже завів, побачив, що ручка відкручена. Добре, що не встиг включити другу передачу, бо добряче б упав. Через свої об'єми ногою не попав на гальма. Гальмував ногою по асфальті. Зупинився на перехресті. Після того на мотоцикл довго не сідав.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Тарасова гора" за оголені груди пригощали коктейлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути