середа, 09 вересня 2009 08:31

На день народження Григорій Суркіс запросив 850 гостей

— Пригадую, як 1994-го футбольна команда "Таврія" грала в фіналі кубка країни з "Чорноморцем". Тодішній президент Федерації футболу Віктор Банніков після гри накрив скромний банкет, людей на 20. На одній з таких вечірок до мене підійшов Григорій Суркіс, познайомився, — згадує футбольний тренер 77-річний Анатолій Заяєв.

— Його шлях у футболі тільки починався. І дивіться, що він зробив! Він об"єднує всю країну через футбол.

У суботу, по закінченні матчу Україна—Андорра, президент Федерації футболу Григорій Суркіс відзначив своє 60-річчя. Столи накрили на тренувальній базі "Динамо" в Кончі-Заспі. Прийшли 850 гостей. Для іменинника співали бельгійка Лара Фабіан, російські виконавці Філіп Кіркоров,  Валерій Меладзе.

Вечірку організувала студія "95 квартал".

— Советовались с семьей Григория Михайловича, — розповідає ведучий Володимир Зеленський, 32 роки. — Його дружина захотіла виконати пісню про любов. Зняли відеоролик, у якому показали смішні моменти підготовки до Євро-2012. Із Суркісом я познайомився незадовго до дня його народження.

Іменинник провів вечір зі своєю дружиною Катериною та 2-річним сином В"ячеславом. Поряд сиділи батьки — Михайло Давидович та Римма Яківна. У грудні батькові Суркіса виповниться 90.

— По-доброму завидую Григорию Михайловичу. У него на дне рождения во главе стола сидят родители. Не каждому дано такое счастье, — зауважує співак Йосип Кобзон, 71 рік. За ним у Москву відправили чартерний літак.

— А как Михаил Давыдович говорил — без бумажки, уверенно. Даже Тина Канделаки обалдела, — згадує Олександр Чубаров, 66-річний адміністратор клубу "Динамо". — С таким размахом братья еще никогда не гуляли. Даже Игорь Михайлович (президент клубу "Динамо". — "ГПУ") в прошлом году 50-летие праздновал скромнее.

Гості стоять у довгій черзі, вручають квіти й пакети з подарунками. Серед них — екс-президенти Кравчук та Кучма, Медведчук, Ахметов, Коломойський, Блохін, Сабо, Шевченко.

Прилетів президент УЄФА Мішель Платіні, 54 роки.

— Україна і Польща ніколи не отримали б чемпіонат Європи, якби не зусилля Григорія Суркіса, — зауважив .

— Усі казали, як він молодо виглядає. Григорій Михайлович танцював, а тоді підняв на руки свою дружину і навіть підкинув, — каже Заяєв. — Я подарував йому столовий сервіз. Думав вручити іменну монету, колись у Радянському Союзі це було популярно. Але в банку були лише іноземні монети.

Григорій Суркіс народився в Одесі. Його дід, Ян Горінштейн, працював футбольним коментатором. Торік спільний статок братів Григорія та Ігоря Суркісів оцінили у $915 млн.

Зараз ви читаєте новину «На день народження Григорій Суркіс запросив 850 гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути