вівторок, 13 грудня 2016 05:25

На честь Ельдара Рязанова назвуть правнука
4

Російський режисер Ельдар Рязанов помер 30 листопада торік від серцевої і легеневої недостатності
Фото: ФОТО З САЙТА www.politeka.net
Різ Фазіл
Більше як у 100 країнах світу продають сендвіч ”Біг Мак”. Його придумав американський кухар Джим Деллігатті, 98 років. Він помер 29 листопада. 1967-го в Пенсильванії Джим відкрив ресторан ”Макдональдз”. Одразу почав працювати над тим, щоб зробити поживніші бургери. — Придумав додавати в них дві котлети і два шматки сиру, — згадував Делігатті. — Взяв не голландський, а плавлений. Адже він не втрачає смакових властивостей після взаємодії з гарячими котлетами. Приготовані за цим рецептом бургери спочатку були занадто вологі. Тоді вирішив класти між котлетами ще одну булку. Після цього мій сендвіч став популярніший. Своє кулінарне творіння назвав ”Біг Мак”. За рік після його появи в американських ресторанах стартувала акція. Хто за 4 с. пере­рахує всі інгредієнти, отримує його безкоштовно. Майже ніхто не справився.
Галина Константинова

— Папа много ездил в экспедиции на Камчатку и Сахалин. Во время командировок переписывался с мамой. Пока отец был жив, руки к этим письмам не доходили. В этом году впервые прочитала. Это настоящий эпистолярный роман. Планирую опубликовать его, — каже донька російського режисера Ельдара Рязанова 65-річна Ольга. 30 листопада виповнився рік із дня його смерті.

Ельдар Рязанов помер в московській лікарні у 88 років від серцевої й легеневої недостатності. Ольга — єдина донька. Її мати — режисер Зоя Фоміна. З нею Рязанов прожив у шлюбі майже 30 років. Розлучився, бо закрутив роман із редактором Ніною Скубіною. 1994-го вона померла від раку. За рік Рязанов узяв за дружину кіноредактора 75-річну Емму Абайдуліну. Жив із нею до смерті.

Ельдар Рязанов зняв 28 фільмів. Найвідоміші — "Іронія долі, або З легкою парою!", "Карнавальна ніч", "Службовий роман". Залишив рідним дві квартири в Москві, будинок за містом та автомобіль "Лексус".

— Перед смертью дедушка составил завещание, — розповідає онук Рязанова журналіст 28-річний Дмитро Трояновський. — Все майно порівну поділив між рідними. За спадок ніхто не сварився. Зробили все так, як він заповів. Я завжди на зв'язку з його онуками Олександрою Романенко та Ніною Скубіною. Насправді вони є онуками дружин діда. Але він ставився до них, як до рідних. Зараз Саша вагітна. Весною має народити. Планує назвати сина Ельдаром.

Світлана КОРЖЕНКО

Коротко

4 грудня справили дев'ятини за бійцем АТО 32-річним Олександром Булгаком із села Чаплівка Шосткинського району на Сумщині. Він повісився на очах у дружини. На Донбас пішов добровольцем у лютому торік. Мав поранення в ногу. Довго лікувався у шпиталях. Медикам вдалося врятувати кінцівку. У червні оформив інвалідність.

— Був добродушний. Усіх підбадьорював. Мовляв, усе буде добре, — кажуть знайомі. — Скоїв самогубство через важку депресію. У нього залишилися батьки, дружина та син 6-річний Максим.

Син одного із творців цирку "Дю селей" 42-річний Олів'є Рошшет помер під час підготовки до вистави в американському Сан-Франциско. Чоловік отримав травму голови від удару підйомником. Через трагедію всі виступи скасували.

1 грудня в Будинку жалоби у Тернополі попрощалися з радіоведучою Галиною Константиновою, 88 років. Поховали її на Микулинецькому кладовищі.

— Від Галини Петрівни тернополяни упродовж півстоліття дізнавалися новини по радіо, — розповідають колеги. — Під її голос вставали і засинали, народжувалися і жили, тішилися і сумували.

4 грудня минуло дев'ять днів із дня смерті кримськотатарського письменника 87-річного Різа Фазіла. Наприкінці листопада він переніс інсульт. Помер у лікарні №7 Сімферополя, не приходячи до тями. Народився 30 травня 1929-го в селі Барин Карасубазарского району у Криму. 1944 року його депортували в Макарів­ський район Костромської області Росії. Там закінчив школу, технікум і торговий інститут. 20 років жив у Ташкенті. Писав і видавав власні збірки нарисів і віршів. Повернувшись до Криму, переклав на кримськотатарську мову Коран.

Зараз ви читаєте новину «На честь Ельдара Рязанова назвуть правнука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути