Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2012 00:45

На 80-річчі Заяєв жонглював м'ячем

18 грудня загинув футбольний тренер Анатолій Заяєв, 81 рік. 20 років тому він привів сімферопольську "Таврію" до титулу першого чемпіона України. У фінальному матчі кримчани обіграли київське "Динамо", фаворита турніру.

Останнім часом Заяєв працював спортивним директором запорізького "Металурга". У вівторок зранку представив футболістам нового головного тренера — Сергія Зайцева. Пообіді сів за кермо своєї "хонди" і поїхав на кілька днів до рідного Сімферополя. О 18.00 за 5 км від Мелітополя авто Заяєва зіткнулося з евакуатором. Анатолій Миколайович помер миттєво. Евакуатор загорівся. Його водій також загинув.

Батько Заяєва — ассирієць, утік від геноциду з Туреччини до Криму. 1938-го був розстріляний комуністами.

Крім "Таврії", Заяєв тренував "Миколаїв", "Черкаси", івано-франківське "Прикарпаття", житомирське "Полісся".

60 років прожив з дружиною Аллою. Єдиного сина — 34-річного Олександра, президента чемпіонської "Таврії", убили в Криму 1 травня 1994-го.

— Олександр був багатою людиною на ті часи. Він довірився своєму куму, який дав згоду, щоб сина прибрали, — розповідав тренер.

Заяєв давно відмовився від м'яса, віддавав перевагу рибі. У столиці селився завжди у готелі "Київ", бо йому подобалася тамтешня кухня. Жив у Сімферополі, тримав удома голубів, мав дачу під Севастополем. 80-річний ювілей святкував торік у Києві. На ньому танцював, розповідав анекдоти, жонглював м'ячем.

Анатолія Заяєва поховали у Сімферополі 21 грудня.

Зараз ви читаєте новину «На 80-річчі Заяєв жонглював м'ячем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути