вівторок, 20 серпня 2019 07:41

Морські карти з Кримом перероблять

Україна заборонила публікувати й продавати морські навігаційні карти акваторії Чорного моря навколо Криму. З серпня навколо півострова встановили Морський режимний район.

Навігаційні карти морських акваторій складає підприємство Держгідрографія. Позначило акваторію навколо Криму рожевим кольором — такі заборонено відвідувати.

— Усупереч Міжнародному законодавству, Росія випускає такі ж карти, де Крим не є окупованим. Це вводить кораблі в оману, створює навігаційну небезпеку, — каже Богдан Устименко з Держгідрографії. — Ми звернулася до Великої Британії, Норвегії та Міжнародної гідрографічної організації. Просимо вилучити російські карти з міжнародного обігу.

Рішення українських картографів підтвердили в Міжнародній гідрографічній організації. Створена Організацією Об'єднаних Націй для контролю за морською навігацією 1948 року.

— ООН не визнає анексію Криму, а організація не може опонувати ООН, — каже 60-річний Андрій Клименко, головний редактор порталу "Блексіньюз". — На морських картах окупація Криму буде позначена. Заходити в порти Криму чи ні — справа окремих держав, судновласників, капітанів та штурманів суден.

Зараз ви читаєте новину «Морські карти з Кримом перероблять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути