Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2012 00:45

Могилу Оксани Макар обгородили парканом

Автор: Фото з САЙТА WWW.archive.censor.net.ua
  Оксану Макар поховали в селищі Шевченковому на Миколаївщині. На її могилі завжди є свіжі квіти, — каже Тетяна Суровицька, мати Оксани
Оксану Макар поховали в селищі Шевченковому на Миколаївщині. На її могилі завжди є свіжі квіти, — каже Тетяна Суровицька, мати Оксани

29 вересня минає півроку після смерті 18-річної Оксани Макар з Миколаєва. Вона померла за три тижні після того, як її зґвалтували і підпалили 23-річний Євген Краснощок, 24-річний Максим Присяжнюк та 22-річний Артем Погосян. У дівчини були обпечені 55% поверхні тіла, легені і печінка.

41-річна Тетяна Суровицька, мати Оксани, щотижня ходить на могилу дочки. Спілкуємося удень телефоном.

Що робитимете 29 вересня?

— Я, бабушка, тітка і всі друзі Оксани, які були у неї при жизні та які появилися після смерті, прийдем на кладбіще. Мій адвокат Микола Катеринчук і багато других ізвєстних людей, які заступалися за Оксану, й так їздять до неї на могилу, коли є время.

Що змінилося на могилі Оксани?

— Я поставила їй оградку. Пам'ятник ставиться через год, тому ще не підбирала його. Цвіточки на могилі посадила зразу після похорон, вони і до сіх пор там. Оксані й так усі цвіти свіжі приносять. Через те бачу, що її часто провідують.

Ви планували написати книжку про життя і смерть дочки. Почали?

— Не почала. Я жду окончанія суда, ето моя цель жизні. А потом буду писати, розкажу всьо в подробностях. Поки не маю часу. Суд зробив перерву на три неділі. Може, тоді буде вирок. Я добиваюся того, щоб винні були наказані. Ніхто з батьків хлопців зі мною не говорив. Якщо вони досі не попросили прощенія за смерть дочері, то щас воно мені тєм болєє не надо.

Оксана вам сниться?

— Мені надоїло про це говорити. Я інтерв'ю не собиралася давать. Я спала. Бо просипаюся у два-три ночі і не можу заснути, нєрвнічаю.

На порятунок Оксани люди пожертвували мільйон 470 тисяч гривень. Як ви розпорядились грошима?

Тетяна Суровицька кладе слухавку.

Зараз ви читаєте новину «Могилу Оксани Макар обгородили парканом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути