пʼятниця, 11 листопада 2011 00:15

"Міс світу" жила в монастирі

У Лондоні завершився 61-й конкурс "Міс світу". Участь у ньому взяли представниці 122 країн. Переможницею обрали 21-річну Івіан Саркос із Венесуели. Їй вручили $85 тис. і корону, інкрустовану діамантами.

— Я народилася в багатодітній родині, — розповідає Івіан. — У мене 12 братів і сестер. Коли виповнилося 8, батьки загинули в автокатастрофі. Мене віддали в дитячий притулок при жіночому монастирі. Там я жила і навчалася. За кілька днів до повноліття мені запропонували стати черницею. Якось поїхала у місто по покупки. Почула, як за спиною розмовляли двоє хлопців. Один сказав: "Красивішої дівчини ніколи не бачив. Вона точно працює моделлю". Одразу пішла до матушки і повідомила, що не зможу прийняти постриг.

Працювала помічницею пекаря і прибиральницею на цвинтарі.

— Потім вступила до університету в Каракасі. Закінчила його з відзнакою. На вулиці одна жінка запропонувала мені взяти участь у конкурсі "Міс Венесуела". У мене модельні параметри, хоч ніколи не сиділа на дієтах. У монастирі навчилася скромно харчуватися і не переїдати. Їм усе без перцю і солі, п'ю багато води.

Другою на конкурсі стала філіппінка Ґвендолін Руаїс, третьою — Аманда Перез із Пуерто-Рико.

— Повернуся додому і з'їм кошик маминого печива, — говорить Перез. — Перед конкурсом місяць сиділа на дієті. Їла самі фрукти й овочі. Знала, що не переможу, бо за кілька днів до конкурсу наснилося, як обрізаю волосся. А це віщує невдачу.

На конкурсі дівчата дефілювали в купальниках, брали участь у спортивних змаганнях.

— Ми плавали наввипередки, вчилися танцювати під шотландську музику, грали в гольф, — згадує вінничанка 19-річна Ярослава Куряча, яка була серед 15 фіналісток. — На конкурсі талантів хотіла танцювати під пісню Ніни Матвієнко. Але мені включили звичайну фортепіанну мелодію. Щодня репетирувала по дві години.

Вона закінчила хореографічне училище. Зараз викладає хореографію в одній із київських шкіл.

— Везла із собою дві валізи суконь і п'ять пар взуття, — розказує Ярослава після повернення до Києва. — Учасниці конкурсів краси забобонні. Кажуть, що на дефіле не можна взувати нові босоніжки, бо не пощастить. У них ходила на репетиції. Перед конкурсом сиділа на дієті, щоб трохи поправитися. Їла вівсянку з м'ясом або фруктами. Щодня з'їдала миску салату.

Учасниці жили у 5-зірковому готелі в центрі Лондона. Їли тричі на день.

— Усі номери були двомісні. Я мешкала з росіянкою Наталією Гантимуровою. Три рази на день був шведський стіл з різними наїдками: бутерброди, цукерки й тістечка. Дівчата їли мало. Об'їдалися учасниці з Анголи та Єгипту. Набирали повні тарілки, але зовсім не повніли.

Зараз ви читаєте новину «"Міс світу" жила в монастирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути