вівторок, 27 березня 2018 05:10

Мирослав Ягода три роки жив відлюдником

12 березня у Львові помер художник і поет 60-річний Мирослав Ягода. Останні три роки жив відлюдником. Одружений не був.

— Восени бачив Мирослава поблизу підвалу, в якому він писав картини, — каже директор Західноукраїнського регіонального навчального центру Петро Мавко, 63 роки. — Він сидів на лавці зі скляними очима. Останнім часом випивав. Алкоголь повністю зруйнував його. Колишніх знайомих не впізнавав, говорити було важко.

Мирослав Ягода народився в селищі Гірник Червоноградського району на Львівщині. Закінчив Львівський поліграфічний інститут ім. Івана Федорова. Писав вірші. Видав чотири поетичні збірки. У серпні 2014-го у львівському арт-центрі "Дзиґа" влаштував благодійну виставку. Усі виручені від продажу картин гроші перерахував на потреби АТО.

— Мирослав — один із небагатьох художників, які творять вічне мистецтво. Його не цікавило — платять за це чи ні. Він блискавично реагував на події, що відбуваються навколо нього. Писав картини, бо мав у цьому потребу, — говорить арт-директор "Дзиґи" 61-річний Влодко ­Кауфман.

Зараз ви читаєте новину «Мирослав Ягода три роки жив відлюдником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути