Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2012 07:00

Минуло дев'ять днів з дня смерті найстарішого архієрея церкви Київського патріархату

2 листопада минуло дев'ять днів з дня смерті найстарішого архієрея церкви Київського патріархату, митрополита 84-річного Євсевія. Він помер 24 жовтня. Мав тяжку хворобу серця, жив зі штучним клапаном. Ім'я в миру — Віталій Політило. Після смерті дружини прийняв чернечий постриг з ім'ям Євсевій. 12 років був ректором Львівської духовної академії. До січня керував Рівненською єпархією. Був одним із перших у Львові серед тих, хто встановив на будинку супутникову тарілку. Не міг прожити і дня без інтернету. У покійного лишився син.

5 листопада в аргентинській столиці Буенос-Айрес на 75-му році життя помер кінорежисер Леонардо Фавіо. Два тижні тому в нього діагностували пневмонію. Виріс в інтернаті. П'ять років відсидів у в'язниці за крадіжку. Після звільнення навчився грати на гітарі й захопився кіноматографом. Зняв понад 20 фільмів і записав стільки ж музичних альбомів.

108 років прожив Антоній Добровольський, найстаріший в'язень, який вижив після концтабору "Освенцім". Він помер 22 жовтня у польському місті Дембно. Після окупації Польщі нацисти закрили школу. Антоній учив дітей таємно. Тому в червні 1942-го гестапо арештувало його. Після війни працював директором школи.

6 листопада поховали 23-річного Атіллу Шебека із села Тисаашвань на Закарпатті. Минулої неділі зі знайомим 55-річним чоловіком він допомагав односельцям по господарству. Там їх пригостили вином. У барі вони ще купили чотири пляшки горілки та солодку газовану воду. Розпили на вулиці із двома знайомими. Атілла посперечався зі старшим другом, хто більше вип'є. Після цього не зміг прийти до тями. Жив із батьками і бабою. П'яним його бачили рідко.

У селі Василівка Чутівського району на Полтавщині 6 листопада відбули дев'ятини по 29-річній Юлії Іщук. 29 жовтня на сільськогосподарському підприємстві "Ніка" її задавив трактором 26-річний працівник. Притиснув ковшем до зерносушарки. Там Юлія працювала у токовому цеху. У неї залишилися син 8-річний Максим, доньки 10-річна Діана та Анастасія, 7 років. Чоловік Олександр їздив на заробітки до столиці.

5 листопада у селі Єнківці Лубенського району на Полтавщині помер 72-річний Микола Демочко. Кілька років хворів на цукровий діабет. Через це відрізали ногу. Був військовим. Служив у Чехословаччині. На пенсію вийшов старшим лейтенантом.

17-річного Владислава Воронова із села Рахни-Лісові Шаргородського району поховали в неділю, 4 листопада. Він повісився у власній літній кухні. У сільраді розповідають, матері Владислав сказав, що йде в туалет, а сам вибіг у трусах в літню кухню і зачинився зсередини. Мати зняла його з петлі. Робила штучне дихання. Та було пізно. Що підштовхнуло до самогубства, не знає.

Четверо жителів Володимирецького району Рівненської області розбилися на авто, поспішаючи на потяг Ковель — Москва у суботу, 3 листопада. 23-річні Сергій та Веніамін, 30-річний Ярослав їхали на заробітки в Росію. До поїзда їх відвозив "мерседесом" знайомий Юліан, 21 рік. Неподалік села Малушка Березнівського району водій не впорався з керуванням. Автомобіль злетів у кювет і перекинувся.

У місті Макіївка неподалік залізничного вокзалу знайшли тіло 48-річного безпритульного. Він помер від черепно-мозкової травми. У вбивстві правоохоронці підозрюють трьох підлітків. У міліції вони розповіли, що вигнали безхатька із вокзалу заради розваги і почали бити. Особу вбитого встановити не вдалося. Якщо провину підлітків доведуть, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

2 листопада у Харкові поховали художника Валерія Бондаря. Йому було 56 років.

Він помер уві сні від інфаркту. Скаржився на біль у серці, але до лікарні йти відмовлявся. Валерій Бондар був модерністом. Його картини використали для оформлення поетичної збірки Сергія Жадана "Цитатник".

Зараз ви читаєте новину «Минуло дев'ять днів з дня смерті найстарішого архієрея церкви Київського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути