вівторок, 19 липня 2011 06:30

Михалков приїхав в Одесу через 23 роки

В Одесі з 15 по 23 липня відбувається ІІ Міжнародний кінофестиваль.

— Ну ничего себе, это же Михалков, — кричить з одеським акцентом продавщиця риби на міському ринку Привоз близько 14.00 у п'ятницю. На вулиці +37°С.

— Ну, придумала. Солнце мозги до остатка выпалило. Ой, бабоньки. Таки да, — її сусідка хапається за серце.

Російський режисер, лауреат "Оскара" 65-річний Микита Михалков підходить до одного з прилавків.

— Никита Сергеич, неужели вы? Мы так вас любим. Сфотографируйтесь со мной, — просить тоненьким голосом, продовжує триматися за серце.

— Гостю такому рыбки дай харошей, с фотоаппаратом лезишь своим, — перебиває її інша торговка.

— Одесса — уникальный город, — каже Микита Михалков. — Столько всего несоединимого. В последний раз был здесь в 1988-м. Как и тогда, она — живая и атмосфера здесь здоровая.

Фотографується з продавщицями і повертається в готель. На фестивалі він представляє нове російське кіно.

О 17.30 вул. Рішильєвською у напрямку Оперного театру поспішає подружжя близько 60 років. Чоловік у білій сорочці й спортивній кепці, жінка у кофтинці з блискітками, губи нафарфовані яскраво-рожевою помадою.

— Давай быстрее, старый пень. И чего я за тебя замуж пошла, дура молодая. Развалился весь, а мне еще жить и жить. Там столько звезд понаехало, а ты пока доплетешься, разойдутся все, — гукає вона. Чоловік підтюпцем, важко дихаючи, поспішає за нею.

Біля входу в Оперний розстелили червону доріжку. Там зібралися зо три сотні людей. Перші з'являються 51-річний Сергій Тігіпко і його дружина Вікторія, 37 років. Вона — президент фестивалю. Вдягнена у довгу блакитну сукню з рюшами. Її пошила на замовлення українська дизайнер Олена Голець.

У залі жодного вільного місця.

— Заради цього дійства вперше у житті вдягнув цю хрєнь, смокінг тобто, — каже зі сцени російський телеведучий Олександр Гордон, 47 років. Вони з українською акторкою Марією Єфросиніною відкривають захід.

На екрані показують стрічку французького режисера Мішеля Азанавічюса "Артист". Актор Жак Дюжарден отримав за неї золоту пальмову гілку на цьогорічному Каннському фестивалі. Фільм про те, як зірка німого кіно на піку слави не може пристосуватися до появи звукового кіно. Вирішує покінчити життя самогубством.

— Це закономірно, що актор переживає спади і злети, — актор, учасник "Маски-шоу" Георгій Делієв п'є мінералку на закритій вечірці у парку поблизу театру. — У мене також були такі періоди. Треба вирішувати, пристосовуватися чи робити своє.  Вважають, що арт-хаус може лише показувати якісь страшні й неприємні сторони життя. А цей фільм і добрий, і розумний, і кожному зрозумілий.

Поблизу на Ланжеронівському узвозі голлівудський актор Джон Малкович, 57 років, представляє фільм "Бути Стенлі Кубріком". Він виконує головну роль. В Україну приїхав утретє. Хоче проводити театральний фестиваль у Ялті. В Одесу прилетів на кілька днів. Уранці 2 год. гуляв містом у супроводі двох охоронців.

— Підходили сотні людей, щоб сфотографуватися і взяти автограф, але ніхто не сказав: "Привіт, мене звуть так-то, я працюю тим-то". А мені дуже хочеться просто поговорити з людьми, — каже Джон Малкович.

У конкурсній програмі фестивалю покажуть 14 фільмів. Україну представляє стрічка Олександра Шапіро "Беспор Nо". Її зняли три роки тому, але раніше ніде не показували. У фільмі йдеться про школяра. Він заробляє тим, що знімає порнографію на мобільний.

Гостей селили у номери за 20 тисяч гривень

Вихідними на захід до Одеси приїхали понад 3 тис. осіб. Віп-гості фестивалю живуть у готелях "Брістоль" і "Моцарт". Найкращі номери там по 20 тис. грн за добу.
Годували на вечірках після показу фільмів. Пригощали стравами з овочевої ікри, курячого паштету, фруктами, тістечками, вином і шампанським.

Зараз ви читаєте новину «Михалков приїхав в Одесу через 23 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути