Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2007 14:52

Мер Віталій Домашовець носить пістолет

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Мер Яворова на Львівщині Віталій Домашовець у вихідні любить посідити у заміському ресторані ”Приозерний заїзд”. Разом із дружиною Марією замовляє печену рибу
Мер Яворова на Львівщині Віталій Домашовець у вихідні любить посідити у заміському ресторані ”Приозерний заїзд”. Разом із дружиною Марією замовляє печену рибу

"Ходили до голови просити дах полатати. Сказав, що завтра приїде з майстрами та подивиться, скільки на то грошей треба. То така добра дитина, всіх прийме, вислухає", — обережно зачиняють двері приймальної міського голови Яворова дві бабусі в теплих хустинах.

28-річний Віталій Домашовець — наймолодший мер Львівщини. Під час виборів 2006-го переміг на всіх шести дільницях Яворова. Після присяги на Біблії та Конституції священики вимазали голову мера болотом. А голова міського тервиборчкому побила освяченою вербою та посипала попелом.

— Так колись козаки обирали гетьмана — щоб не забув, що вийшов із простого люду, — каже Домашовець.

Службовою "Ладою" нової моделі Домашовець везе за місто до ресторану "Приозерний заїзд". Сідаємо за столиком у павільйоні, збудованому над озером. Віталій замовляє юшку й фірмову страву закладу — запечену рибу.

— Ця рибка вранці ще в озері плавала, — усміхається він. — Ми з дружиною сюди на вихідних приїжджаємо. Замовляємо подвійну порцію печеної риби та кілька годин сидимо біля води.

Дружина Віталія Марія на рік молодша від нього. Домашовці — юристи, навчалися у Львівському університеті ім. Франка. Мають 5-річну доньку Христину.

— Марію я знав ще зі школи, — розповідає Віталій. — Ми шість років зустрічалися. Після весілля батьки купили нам хату в Яворові. Будинок невеликий — на дві кімнати. Та біля нього є багато землі — поруч можна ще три хати ставити. Будівництва поки не починаємо — бракує грошей.

Два місяці тому під час пологів у Марії померла новонороджена дівчинка.

— Перед пологами лікар сказав, що 17 серпня в нас народиться здорова дитина вагою 5 кілограмів і ростом 58 сантиметрів. Ми приїхали до Новояворівського пологового будинку 19-го, попросили лікарів зробити кесарів розтин. Але нам відмовили. Сказали, що треба  чекати. За кілька днів Марія народила сама. Дитина померла.

25 років тому таке саме пережили батьки Віталія — Степан та Віра.

Після весілля батьки купили нам хату в Яворові

— Коли мама народжувала, лікар вийшов до батька та запитав, кого залишити живим — дружину чи дитину. Тато сказав, щоб рятували маму. Він працював шахтарем. Після трагедії висвятився на священика. Нині має парафію в сусідньому селі Вербляни.

Віталій — єдиний син Домашовців. Його мати хотіла, щоб він теж став священиком. Знайомі порадили скерувати сина на навчання у Ватикан.

— А я затявся, що буду футболістом і вступлю до інституту фізкультури, — сміється Віталій. — Потім вирішив стати адвокатом. У футбол досі граю — виступаю за місцеву команду "Яворів".

Першу сесію Домашовець провів на міському смітнику.

— Вивів туди депутатів, аби менше говорили в сесійній залі. Нині маємо впорядковане сміттєзвалище. Другу сесію організував на березі засміченої річки Шкло.

Каже, якщо інвестори хочуть орендувати в Яворові землю, "хабар" можуть офіційно перерахувати на потреби міста. Коштом бізнесменів мер планує встановити перший світлофор у місті, відремонтувати каналізацію.

— За рік кілька разів пробивали колеса в машині, — чоловік затягується цигаркою "Вінстон". — Перед пологами якийсь чоловік дзвонив моїй дружині — погрожував, що буде виховувати дітей сама. Я не знаю, хто це робить. Але домігся права користуватися зброєю, — загинає низ піджака та показує коричневу кобуру.

Питаю, чи балотуватиметься вдруге.

— Навряд, — киває він головою. — Нині тяжко щось змінити. Займуся адвокатурою. Марія не хотіла, щоб я був мером. Коли висував свою кандидатуру, не підписалася на мою підтримку.

1979 року, 5 лютого — Віталій Домашовець народився в с. Гійче Жовківського району Львівської області в родині шахтаря та провідниці
1997–2005 — депутат Яворівської райради — наймолодший в Україні
2001 — закінчив юрфак Львівського університету ім. І. Франка; одружився з державним виконавцем Марією Дудик
2002 — народилася донька Христина
2003 — викладач Правничого коледжу та юридичного факультету Львівського університету
2006, 16 квітня — обраний міським головою Яворова
2007 — померла новонароджена донька

Зараз ви читаєте новину «Мер Віталій Домашовець носить пістолет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути