вівторок, 24 лютого 2009 16:46

Мати Наталі Корольової живе у США

Автор: фото з домашнього архіву Лариси Мельник
  Матір співачок Наталії Корольової та Русі киянка Людмила Поривай (у центрі) із чоловіком Ігорем Альперіним та подругою Ларисою Мельник на весіллі в Маямі
Матір співачок Наталії Корольової та Русі киянка Людмила Поривай (у центрі) із чоловіком Ігорем Альперіним та подругою Ларисою Мельник на весіллі в Маямі

49-річний російський співак Ігор Ніколаєв купив будинок в американському місті Маямі. Гостей запросив до ресторану між двома відкритими басейнами. Заспівати для кума прийшла 38-річна Ірина Поривай із чоловіком Костянтином.

— Ми дружимо багато років, я хрестив її сина Матвія, — каже Ігор Ніколаєв про старшу сестру своєї колишньої дружини, співачки Наталі Корольової.

— Ірина співачкою виступає під псевдонімом Руся, — розповідає "ГПУ" директор столичного Будинку вчителя Лариса Мельник, 55 років. Вона близька подруга Пориваїв, у сережках із діамантами та золотим ланцюжком на шиї. — Мама Корольової і Русі Людмила Іванівна — корінна киянка. Усе життя працювала на трьох роботах: керувала жіночим фольклорним ансамблем в універмазі "Україна", у Будинку вчителя — хором ветеранів педагогічної праці, потім — хоровою капелою "Світоч". Ще й була доцентом в Інституті культури. Її Русічка й Наталка співали в хорі, а на перервах приходили до мене в кабінет їсти бутерброди. Руся спокійніша, врівноваженіша. У перші роки незалежності об"їздила з гастролями всю Україну, пісні їй писав чоловік Костянтин. Але в неї народилися хворі діти, тож мала за ними доглядати. Перший син Володя — його назвали на честь дідуся — помер. Зараз у Русі двоє діток, Матвій і Софійка. Руся вже не співає, але в Костянтина у квартирі власна студія звукозапису. Туди приїжджає записуватися перший чоловік Наталки Ігор Ніколаєв.

Згадує, як 1989-го Наталя переїхала до Москви.

— Багато родичів ополчилися за це на Людмилу Іванівну й Русю. Казали, що не можна відпускати дитину саму. Люда переживала, але казала: "Доця, їдь". Перестали їй дорікати лише тоді, коли в Наталки пройшли з аншлагами перші десять концертів у залі "Росія". Коли Наталці було 19 років, від раку крові помер її батько Володимир Архипович. Він працював хормейстером у Будинку вчителя. У Людмили Іванівни був шок. Наталка взяла похорон на свої плечі: розраховувалася з музикантами, гробарями, накривала стіл, проводжала родичів на вокзал.

1995-го Ніколаєв запропонував тещі приїхати до Маямі, щоб допомогла адаптуватися 15-річній Юлії. Це його донька від першого шлюбу з росіянкою Оленою.

Перший син Володя помер

— Людмила Іванівна там познайомилася з москвичем Ігорем Альперіним. Він має кілька ресторанів в Америці, у Росії керує харчовим підприємством. Вони побралися, купили в Маямі двокімнатну квартиру. Люда створила там музичну школу для обдарованих дітей емігрантів, влаштовує з ними вистави. Грає на сопілці, фортепіано, баяні й гітарі. Американці у черзі стоять, щоб вона викладала в них музику.

Востаннє Людмила Поривай із Русею приїжджала до Києва 2007-го. У Будинку вчителя був творчий вечір з нагоди її 60-річчя.

— Сергій Глушко (другий чоловік Наталі, виступає під псевдонімом Тарзан. — "ГПУ") співав для тещі "Чистые пруды", танцював з нею вальс. Онук Архип співав "Что тебе снится, крейсер "Аврора?" Із Наталкою я бачилася востаннє на "Танцях із зірками". Перемогти вона не планувала, бо ніколи не займалася спортом, та й графік у неї важкий. Якось приходить, а в мене сидить масажистка. Наталка й собі попросила зробити масаж. Каже: "Болить кожна кісточка". А вночі побігла на репетицію.

Наталя Корольова в Києві зупиняється у своєї 84-річної бабусі Софії Михайлівни.

— Бабуся її млинцями намагається нагодувати, домашнім варенням. А Наталка дістає з пакета листочок салату і краплю соусу. Водою запила — ото й уся їжа. У них родинна риса — фігури, як статуетки. Наталка утримує бабусю, на день народження передає їй навіть їжу, щоб гарно стіл накрила для подружок-пенсіонерок.

Зараз ви читаєте новину «Мати Наталі Корольової живе у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути