середа, 16 травня 2007 16:52

Маргарита Січкар познайомилася з Владиславом Ващуком у ресторані

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Час від часу Маргарита Січкар проводить благодійні аукціони. На одному вона продавала ляльок-політиків, на іншому — глиняних свиней, яких розмальовували знаменитості
Час від часу Маргарита Січкар проводить благодійні аукціони. На одному вона продавала ляльок-політиків, на іншому — глиняних свиней, яких розмальовували знаменитості

Дружина 32-річного футболіста Владислава Ващука Маргарита Січкар, 38 років, — власниця київського ресторану "Тампопо". У своєму закладі жінка розмовляє з Галиною Логвіновою, колишньою директоркою агентства "L-моделc".

— Вы пришли раньше условленного времени, — Січкар швидко дивиться на маленький наручний годинник і просить кореспондента "ГПУ" зачекати. Кличе офіціантку, замовляє чорний чай.

— А пам"ятаєш нашу спільну знайому, таку чорненьку? — запитує Логвінова.

— Живе в Чорногорії з дипломатом, — випалює Січкар.

Жінки перешіптуються, сміються.

— Розумієш, якщо вже народила дитину, її потрібно виховувати, — підвищує голос Маргарита. — А не покинути на купу няньок. А потім дивуватися, що в неї кепський характер.

Маргарита підводиться. Голосно каже Логвіновій, що передзвонить, аби домовитися про благодійний проект для дітей-сиріт. Сідає за столик, поправляє рукав синьої з чорними розводами сукні від Мері Джей. На обличчі жінки немає косметики, погляд веселий.

— У мене життя до дрібниць розписане. Щойно інструктувала бізнес-леді, як зайнятися доброчинністю. Я не пліткарка, — запевняє Маргарита. — Усі розмови лише по роботі.

Її перериває дзвінок.

— Міша, я в "Тампопо", — каже в трубку Січкар. — Буду ще 30 хвилин.

Пояснює, що має ще одну зустріч. Вимикає в телефоні звук. Кличе офіціантку. Просить принести з автомобіля свою книгу "Щоденник рестораторки".

— Візьми ключ у мене в пальті. Відкрий багажник — там цілий пакунок книг. Візьми одну, — каже діловито. — У нас із Владиславом є три авто, — пояснює Січкар; одночасно стежить, куди пішла офіціантка. — Я воджу БМВ-525, бордовий перламутр. У Влада — БМВ М 6. А ще ми маємо джип.

Розпитую Січкар про першого чоловіка. Усмішка зникає з обличчя Маргарити.

— Я вийшла заміж у 18. Ми прожили разом 5 років. Чоловік працював на будівельній фірмі, — згадує вона. — Потім усе покинув і переїхав у Штати. Давайте я краще розповім вам про "Тампопо". У перекладі з японської це — кульбаба. Кульбабка — як дитина, — голос жінки стає лагідним. — Спершу нагадує зародок дитини, потім голову дорослого. А тоді сивіє та лисіє.

Я вийшла заміж у 18 років

Каже, наступного року збирається поїхати в Японію — коли там цвістиме сакура.

— Мене мама народила в Японському морі, на острові Руський, — веде далі. — Мій батько був офіцером Далекосхідного флоту. Та в Японії я ніколи не була. Шкода, що Влад не зможе поїхати зі мною. У нього в квітні тренування. Коли я народжувала, його теж із тренувань в Криму не відпустили. Приїхав лише через три дні, — опускає кінчики губ Маргарита.

Розказує, що живе з чоловіком, мамою та сином у триповерховому особняку в Гостомелі. Це неподалік Києва.

— Поруч зводимо ще один триповерховий будинок. Хочу, щоб там жила моя мама. Люблю, коли близькі люди й поряд, і трохи на відстані, — нахиляє голову, милується короткими охайними нігтями.

До зали заходить кремезний чоловік у діловому костюмі.  Офіціант вмикає кавоварку. Маргарита підвищує голос, звертається до гостя.

— Вы обедать будете? Че, нет? Съешьте что-то.

— Може, краще я приїду пізніше, — невпевнено відповідає чоловік.

— Сиди! — владно наказує Січкар. — У мене до тебе розмова на 15 хвилин.

Розповідає, що вдома в неї живуть ангорські коти Демі та Брюс, собаки Шері та Дорі. Постукує кінчиками нігтів по столу,  спостерігаючи, як залою бігають офіціанти.

— Шері — дворняга, Дорі — вайт-вест-тер"єр. Його Влад замовив із московського розплідника мені на день народження. Учора ми стригли нашу кішку Демі. Собаки бігали довкола, ми з мамою тримали її, майстер чикрижив. Постригли налисо. Тепер вона схожа на маленького лева. Трохи шерсті лишилося на лапках і на кінці хвоста. На нього зав"язали бант,— сміється. — Хочете глянути?

Жінка розкриває мобільник. Показує на екрані лисого ангорського кота з переляканими очима.

Згадує, як 1998-го познайомилася з футболістом київського "Динамо" Владиславом Ващуком.

— Наш спільний друг привів Влада в ресторан "Пантагрюель". Я була співвласницею цього закладу. Подумала: "Ну от! Ще один мачо, розбалуваний жіночою увагою". Влад запрошував на каву, я відмовлялась. Якось подруга застала нас під час обідньої розмови. Каже: "Навіщо ти з ним зв"язалася? Це — футболіст Ващук. Він несерйозно ставиться до жінок". Владислав уболтав мене сходити в ресторан "Діксіленд" на вечерю.

Маргарита коситься на чоловіка в діловому костюмі. Той постукує під столом ногою в чорному блискучому черевику, роздивляється наручний годинник.

— Я тоді відкривала в Москві ресторан "Гетьман", — згадує. — Влад часто зустрічав мене в аеропорту з квітами. Що кохає — зізнався по телефону. Я навіть зраділа, що мій ресторан у Москві закрився. Бо могла проводити час із Владом.

Маргарита Січкар зустрічалася з Ващуком два роки. Каже, бачилися від 3 до 7 днів на місяць. Владислав часто їздив на тренування, а вона — у відрядження. Коли жінка завагітніла, Ващук заявив, що вони мають жити разом.

— У нас цивільний шлюб, — говорить Маргарита. — Головне в таких стосунках — довіра.

Січкар потирає долоню об долоню, просить відпустити її.

— У мене важливі переговори, — опускає очі. Підводиться із-за столу й рушає до чоловіка в блискучих туфлях.

— Ну, Міша, і як ми будемо організовувати нашу благочинну акцію...— починає на ходу. У руках Маргарити дзвенить телефон, вона відключає його.

1969, 24 квітня — Маргарита Січкар народилася на острові Руський (Далекий Схід, Росія) в сім"ї військового та інженера
1985 — батьки переїхали до Молдови; Маргарита вступила до Київського торговельно-економічного інституту на спеціальність інженер-технолог шкільних їдалень
1986— вийшла заміж за працівника будівельної компанії
1987 — розлучилися батьки
1992 — розлучилася сама
1998 — познайомилася з футболістом "Динамо" (Київ) Владиславом Ващуком; відкрила в Москві ресторан "Гетьман"
2000 — народився син Віталій
2002 — відкрила в Києві ресторан " Тампопо"

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Січкар познайомилася з Владиславом Ващуком у ресторані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути