Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2018 05:51

Максим Грицьков виграв 93 тисячі гривень

— Конкурси для вболівальників Федерація баскетболу України проводить кожного туру. Щоразу розігрують 3 тисячі гривень. За системою випадкових чисел відбирають п'ять глядачів. Гроші отримує той, хто з центру майданчика закине м'яч у кільце. За 30 розіграшів цього не зробив ніхто. Набігла кругленька сума, — каже черкаський школяр 13-річний Максим Грицьков. Під час баскетбольного матчу "Черкаських мавп" проти "Біпа-­Одеса" виграв 93 тис. грн.

На зустріч у кафе поблизу Черкаського університету ім. Богдана Хмельницького Максим Грицьков приходить із матір'ю Оксаною, 42 роки. Жінка замовляє собі зелений чай, а синові — яблучний сік.

— Я два роки не пропускаю жодного матчу, — про­довжує. — Мріяв, щоб мені випав хоч один шанс. Але не везло. Під час того баскетбольного матчу про це зовсім забув. Раптом оголосили, що мій квиток виявився щасливим. Разом зі мною на поле вийшли ще троє дорослих чоловіків. Один дядько влучив у дужку кільця, а двоє навіть до щита не докинули. Я розігнався й кинув м'яч під час стрибка. Він упав у кільце. Що було далі — не пам'ятаю. Мозок не працював, бо емоції переповнювали. Та за хвилину на мене чекало розчарування. Диктор оголосив, що я порушив правила — заступив за лінію. Оголосили, що шанс виграти 93 тисячі переходить до наступного учасника. Я не вірив, що таке може бути.

Того ж дня відео кидка Грицькова передали у Федерацію баскетболу. Її президент Михайло Бродський дав розпорядження виплатити хлопцю гроші.

— Цю звістку сприйняв спокійно, — додає Грицьков. — Коли сказав про це бабусі, вона не повірила. Думала, розігрую її.

Максим із третього класу займається баскетболом. Грає у всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі за команду "Черкаських мавп". Займає позицію розігруючого. Щотижня тренується по 9 год. Виграні гроші хоче витратити на професійні кросівки та відпочинок у літньому баскетбольному таборі.

— Минулого літа я був у баскетбольному таборі в Одесі, — каже Максим. — За 10 днів батьки заплатили 11 тисяч гривень. Той відпочинок нагадував казку.

Хлопець навчається у математичній школі. Його улюблені уроки — алгебра й геометрія. Матір працює головним бухгалтером у приватній фірмі. Батько — безробітний.

— Максим заразив мене баскетболом, — говорить мати. — Вже два роки я не пропускаю жодного матчу. Знаю всі правила гри. На наступному матчі Максиму знову випав щасливий квиток. Віддав його найкращому другові. Тому дещиці не вистачило, щоб влучити.

Зараз ви читаєте новину «Максим Грицьков виграв 93 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути