пʼятниця, 01 квітня 2011 07:00

Людмила Гурченко п'ять разів виходила заміж
6

Актриса Людмила Гурченко під час фотосесії для одного з московських журналів торік у грудні. Вона померла 30 березня від серцевого нападу під час перегляду музичного фільму про себе
Фото: фото з сайта www.kinoexpert.ru
З актором Олександром Фадеєвим Гурченко розлучилася, бо він пиячив
Зі своїм першим чоловіком сценаристом Борисом Андронікашвілі актриса прожила три роки
З третім чоловіком співаком Йосипом Кобзоном сварилися, бо постійно почувалися конкурентами
З музикантом Костянтином Купервейсом розлучилася через ревнощі

30 березня в Москві на 76-му році життя від серцевого нападу померла російська актриса Людмила Гурченко. Поховають її в неділю на Новодівичому цвинтарі.

— Людмила Марківна померла миттєво, — розповідає видавець 43-річний Дмитро Гордон. Він товаришував з актрисою. — Із чоловіком Сергієм Сеніним вони дивилися музичний фільм про Людмилу Марківну, який зняв один із київських телеканалів. На третій пісні їй стало погано, почала задихатися. Сергій Михайлович побіг на кухню по валокардин. Намагався робити штучне дихання, непрямий масаж серця, але дружина померла в нього на руках. "Швидка" приїхала лише через 40 хвилин.

Людмила Гурченко народилася в Харкові. 1956-го зіграла одну з ролей у фільмі "Дорога правди". Тоді ж знялася у стрічці Ельдара Рязанова "Карнавальна ніч".

— Наші стосунки були дивними, ми часто сварилися з Людмилою, — згадує Ельдар Рязанов, 83 роки. — Взяти її на роль мені запропонував директор "Мосфільму". Кажуть, він був закоханий у Гурченко. Люся була дуже гарною. На її талію рівнявся весь Радянський Союз. Хотіла завжди лишатися молодою. Тому в останні роки життя зробила понад 10 пластичних операцій.

Людмила Марківна знялася у 96 стрічках. Найвідоміші — "П'ять вечорів" Микити Михалкова, "Вокзал для двох" Ельдара Рязанова, "Кохана жінка механіка Гаврилова" Петра Тодоровського. Своєю улюбленою роллю називала роботу в фільмі "Старі стіни", де зіграла директорку фабрики.

— Я ніколи не змогла б повторити цю роль, — казала актриса. — Це були перші зйомки після тривалої перерви. Тоді я була у безвиході, не хотіла жити. Після затвердження режисер отримав догану від керівництва: "Як ви могли її затвердити? Вона ні те ні се, кілька разів була одружена".

Людмила Гурченко брала шлюб п'ять разів. Зі сценаристом Борисом Андронікашвілі жила три роки, в них народилася донька Марія. Тепер їй 51 рік. Носить прізвище чоловіка — Корольова. Згодом Борис почав зустрічатися з актрисою Нонною Мордюковою. Казав, що вона краще готує.

— Із донькою Людмила Марківна не спілкувалася чотири роки, — розповідає її подруга, прізвища просить не вказувати. — Одразу після народження відвезла дитину до своїх батьків у Харків. Після розлучення забрала 3-річну Машу в Москву в 13-метрову квартиру, яку їй залишив Борис. Дівчинка не хотіла повертатися, бо зовсім не знала своєї мами. Відмовлялася їсти, спала в кріслі. Людмила Марківна мріяла про її акторську кар'єру, але соромилася її. Маша була повною.

Їхні стосунки зіпсувалися 1993-го, коли почали судитися за 1-кімнатну квартиру матері Гурченко — Олени Олександрівни.

— Бабуся заповіла все майно онучці. Людмила Марківна з цим не погодилася. Суд постановив третину квартири передати матері, решту — доньці. Зрештою Маша залишила квартиру.

Марія Корольова живе в Москві. Має доньку — 23-річну Олену, яка працює каскадером. Онук актриси Марк помер 1998-го від передозування наркотиків.

Другим чоловіком Гурченко був актор Олександр Фадеєв. Він пиячив, знявся в трьох фільмах. Зі співаком Йосипом Кобзоном і музикантом Костянтином Купервейсом Людмила Марківна розлучилася через ревнощі. Востаннє вийшла заміж 1994-го за актора Сергія Сеніна.

 

Через 15 хвилин запропонувала перейти на "ти"

Торік у листопаді Людмила Гурченко з чоловіком приїжджала в Київ. У кінотеатрі "Україна" презентувала фільм"Барвисті сутінки" про сліпого піаніста. Зіграла в ньому одну з головних ролей.

Знялася в шоу "Сніданок із "1+1".

— Коли дізнався, що до нас приїде Людмила Марківна, з'явилася мрія станцювати з нею вальс, — розповідає ведучий програми Руслан Сенічкін, 31 рік. — Запропонував, вона погодилася: "Із задоволенням". Взяли музику із кінофільму "Мой ласковый и нежный зверь". Вона дозволяла вести себе в танці. Потім зрозумів — Людмила Марківна хоче, щоб узяв її на руки. Коли поставив її на підлогу, став на коліно і поцілував руку. Вона вміла поводитися так, що я не відчував різниці у віці. Через 15 хвилин запропонувала перейти на "ти".

 

Зараз ви читаєте новину «Людмила Гурченко п'ять разів виходила заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути