пʼятниця, 02 листопада 2012 06:30

Людмила Гурбич померла під виборчою дільницею

Автор: фото з РОДИННОГО архіву
  Людмила Гурбич працювала вчителькою молодших класів у школі №1 у місті Канів на Черкащині
Людмила Гурбич працювала вчителькою молодших класів у школі №1 у місті Канів на Черкащині

27 жовтня о 22.00 в Каневі на Черкащині померла 50-річна Людмила Гурбич. Її виключили зі складу дільничної комісії в 197-му окрузі. Лікарі констатували інсульт.

— Її до цього довели, — каже 37-річна Оксана Порожня, член комісії від "Батьківщини". — Людмила на всіх виборах працювала від "Батьківщини". Цього року в неї випускався син.  "Регіони" обіцяли гарно заплатити, то перейшла до них. Того дня чогось не змогла прийти на перерахунок бюлетенів. В обід голова комісії Дорошенко підняла її при всіх. Почала виказувати: "Подивіться всім в очі! Вам не соромно? Де ваша совість?".

У суботу штаб "Регіонів" виплачував членам комісії по 360 грн.

— В обід пішли отримувати гроші. Людмила стояла в черзі. До неї підходить Дорошенко: "А чого ти тут стоїш? Я вже твої гроші получила". Увечері сказала, що виключила її зі списку. Поїхала в окружком затверджувати новий. Щоб якось компенсувати це, дала їй 100 гривень. Люда дуже розхвилювалася. Вийшла з тими грошима, а потім одразу й вернулася. Віддала мені зі словами: "Нехай віддасть або всі, або нічого". Коли дівчата розходилися, побачили її на землі біля школи.

Удівець звернувся до правоохоронних органів.

— Останній раз із Людою говорив о дев'ятій вечора. Була дуже засмучена. Казала: ще таких "прозорих" виборів, як ці, не було ніколи. Я її почав заспокоювати: "Людочка, плюнь на все і йди додому", — розказує Володимир Гурбич, 51 рік. — Я звернувся до міліції, але там кажуть, що некомпетентні. На днях буду писати заяву у прокуратуру за фактом передчасної смерті дружини. Нічим серйозним вона не хворіла. Інколи скаржилася на високий тиск.

Людмила Гурбич працювала вчителькою молодших класів у школі №1. Мала 27 років стажу.

— У неї завжди набирався клас. Люда працювала з дітьми за системою Амонашвілі. Використовувала концепцію гуманної педагогіки. Її діти дуже любили, — розповідає подруга Світлана Перевертайло, 47 років.

Людмила Гурбич із чоловіком жила в приватному будинку. Виховала дітей 27-річну Наталію та 17-річного Олександра. 1,5 року тому похоронила матір. Доглядала одночасно за хворими батьком і вітчимом. Захоплювалася фотографією. На 50-річчя чоловік їй подарував тижневий тур Угорщина-Італія.

6 людей померли на виборчих дільницях 28 жовтня.

61-річний Михайло Цінівський із села Дзвиняч Богородчанського району Івано-Франківщини підіймався сходами до будинку культури, де відбувалося голосування. Захекався і впав біля столу. Лікарі діагностували інфаркт. Любив грати на баяні та ходити в гори по гриби. За два дні до смерті сказав: "Уже мої гриби закінчилися". Лишилася вдова, двоє дітей і троє онуків.

У селі Суємци Баранівського району Житомирщини член виборчої комісії 24-річний Роман Волянський вийшов у туалет. Його почали шукати через 20 хв. Міліціонер вибив двері і знайшов Романа мертвим. У нього стався епілептичний напад. Був один у батьків, доглядав 84-річну бабусю.

 

Зараз ви читаєте новину «Людмила Гурбич померла під виборчою дільницею ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути